Włącznik podnośnika szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

pytanko następująceh kwestii:
w jaki sposób, nie uszkadzając samejgo włącznika można wyciągnąć/dotrzeć do włącznika podnośnika szyby przedniej kierowcy. Chodzi o ten włącznik umieszczony obok dźwigni zmiany biegów. Jest podświetlony. ale przestał z dnia na dzień reagować.
Dzięki i pozdrawiam

Podważyć i wyjąć do góry. Następnie rozebrać. W trakcie rozbierania włącznika uważać na spierniczające blaszki
Nastepnie podegnij blaszki pod przyciskami.
Jak nic z tego nie zrozumiesz, to szukaj w wyszukiwarce. Temat był na pewno wałkowany, powinny być fotki.

Dokładnie tak jak opisuje kuba
Cytat:
Podważyć i wyjąć do góry. Następnie rozebrać. W trakcie rozbierania włącznika uważać na spierniczające blaszki

A powodem niedziałania mogą być przesunięte blaszki w kształcie trójkąta z czterema punktami styku (na każdym rogu po jednym i centralnie na środku, który w trakcie przyciskania zwiera obwód). Jak już wyciągniesz to przetrzyj delikatnie palcem z kurzu, osadź w plastkiku (ja od wewnętrznej strony dałem malutkie kawałki taśmy dwustronnej co spowodowało ułatwiony montaż i zabezpiecza przed przesuwaniem się)... Prosty zabieg
Pozdrawiam

Dokładnie tak jak opisuje kuba
Cytat:

A powodem niedziałania mogą być przesunięte blaszki w kształcie trójkąta z czterema punktami styku (na każdym rogu po jednym i centralnie na środku, który w trakcie przyciskania zwiera obwód). Jak już wyciągniesz to przetrzyj delikatnie palcem z kurzu, osadź w plastkiku (ja od wewnętrznej strony dałem malutkie kawałki taśmy dwustronnej co spowodowało ułatwiony montaż i zabezpiecza przed przesuwaniem się)... Prosty zabieg
Pozdrawiam

Gdyby nie Los omegas bestiales
Ja też mam ten problem od zakupu jedynego słusznego auta.
Wszystkie 3 szybki śmigają, ale kierowcy za cholere.
Włącza się czasem jak poprzekręcam kilka razy stacyjką lub pobawie sie fotelami elektrycznymi.