Przy skręcaniu słychać jakby przeskakiwanie kulek z przod???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co to może być jak skręcam koła słychać przekakiwanie jakby metalowych kulek?? Help mi

Był ten problemi niedawno poruszany.
Do wymiany masz zewnętrzny przegub.

No wlasnie tak szukałem i nie byłem pewien. Dzieki. Wymienia sie przegub wew w jednym kole czy z miejsca cały przód??

moze byc po jednym
tylko jesli to przy skreconych kolach (i jezdzie) to przegub,
bo jesli jak napisales przy samym skrecaniu (na postoju) to bedzie lozysko mcphersona.

Nie tylko przy jeździe nie sprawdzałem na postoju ale raczej nie. Jaki jest koszt nowego przegubu wew??

Zewnętrzny (zamiennik) niemieckiej firmy do 200zł. Oridżinal - nie wiem.

Wewnętrzny przegub też nie znam ceny

przegubu zew-nętrznego
ja jak mi strzelił kupiłem z braku kasy w danej chwili uzywke za 5 dyszek i wyszło mnie z wymiana u znajomego 7 dyszek :]
nówki na allegro od 80-120 chodzą zalezy czy z osłoną czy nie.
warto kupić całość: przegub, opaski, osłona, smar.

p.s. teraz to nowka ponizej 100 sie zmiescisz spokojnie

[ wiadomość edytowana przez: polityk dnia 2006-10-22 18:43:05 ]

Oryginały komplet zew i wew. bez osłon gumowych 500 z groszami.

Trzeba robić komplet z miejsca zew i wew?? Bo kasy mało a kurde zrobić trzeba. I jeszcze kurde w Wawie muszee znalezc tanie miejsce

spokojnie
robisz tylko ten co ci sie sypie :]
Jak chcesz naprawde porzadnie to można obejrzeć wszystkie osłony i jak któraś bedzie pęknięta to ten przegub rozłożyć wyczyścić nasmarować i założyć nowa oslone. a wymienić tylko ten który ledwo dycha :]

z wymiana przegubu lepiej sie wstrzymaj bo czytam i tobie cos "przeskakuje" jak krecisz kolami w miejscu -tak ja to zrozumialem -sprawdz lepiej lacznik stabilizatora, przewody hamulcowe przy kolach czy nie lataja luzno i nie wadza o cos no i to wspomniane gorne lozysko mcpersona. Przeguby to raczej nie jest przeskakiwanie tylko pykanie

Ufff....Dzieki. Kurde musze sie troszke poduczyć budowy tego woza aby samemu cos tam ponaprawiać.