[ASTRA F] - większe spalanie gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam instalację BRC i slinok 1,8i, ostatnio zaczął więcej mi spalac gazu, przy jezdzie głównie trasa i trochę po mieście zaczął zwiększył mi spalanie z ok. 9 litrów na 100 do prawie 10 litrów na 100. Przy samej jezdzie po trasie spalał mi ok. 7,8 litra na 100 przy prędkości do 100 km. Czy jest to wina regulacji?
Nie wię czy jest to prawidłowe, ale na postoju gdzy przełaczam z LPG na benzynę bez dodawania gaz to silnik mi gasnie. Jest to prawidłowe zachowanie czy nie,

[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2009-03-05 08:19:32 ]

Nie masz co się przejmować gaśnięciem przy przełączaniu z gazu na benzynę, to normalne.

Co do spalania - jeśli wszystkie typowe dla gazu usterki nie występują, to albo jest to kwestia regulacji, albo po prostu dłużej rozgrzewa się silnik bo na dworzu już zima. Mi pali zimą średnio ok. 0,5 gazu więcej.

BRC to niestety nie najlepsza instalacja.
może to zima, może filtry, może kable??
sprawdź kopułkę, palec.
no czy masz kompa? i silnik krokowy do gazu?
często jest za wolny - komp.
pozdro

Cytat:
BRC to niestety nie najlepsza instalacja.

ja takowej nie mam ale może powiedz jaka jest ta najlepsza? ja stawiam ze 85% niezawodności instalacji zależny od montażysty a nie instalacji bo przecież polowa cześć do wszystkich instalacji jest włoska i tej samej jakości niestety. co do spalania to po pierwsze zima wiec norma a po 2 kiedy byles u fachowca regulacje robic?
co do tego gaśnięcia to norma bo większość aut tak ma

[ wiadomość edytowana przez: alex-bytom dnia 2009-02-07 08:18:13 ]