Sprzęgło MK VII Wymiana,Czas,Koszta?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jutro musze jechać wymienić sprzęgło wiec może ma ktoś jakiś warsztat w Warszawie który może polecić??Ile schodzi się z wymianą?Podejrzewam że minimum pół dnia No i najważniejsze-koszta?

czesc.
w warszawie miejsca gdzie Ci wymienia nie znam

co do kosztow, to:
1. koszt sprzegla ( ja kupowalem od znajomego nowe fordowskie za niecale 400 zl po znajomosci)
2. jesli chlopaki sie znaja na robocie to czas ok. 3-4h.

.... jest z tym troche roboty .... przezywałem to na własnej skórze .... ja moge polecić Ojca MIGDAŁa .... w Legionowie ....

a kiedy trzeba wymienic sprzeglo?

Cytat:
2006-10-22 13:18:53, troetsch pisze:
a kiedy trzeba wymienic sprzeglo?

ja doszedlem do wniosku ze juz pora wymienic po objawach:
daje autku w palnik - obroty ida szybko w gore a nie przyspiesza tak jak powinien
ogolnie jakies takie zamulenie. no i po wizycie u brata na warsztacie. chlopaki wzieli auto na ogledziny i doszli do wniosku ze to sprzeglo.

BTW. sprzeglo kupilem jakis m-c temu, ale jeszcze go nie wymienilem. brak czasu

... sprzęgło wynieniasz jaak Ci zacznie ślizgać ....

ślizgać? prosze o wiecej szczegol.

znaczy nie przekazuje calej mocy na kola
obroty rosna a predkosc niet.

Cytat:
2006-10-22 13:18:32, SwIeTyY pisze:
.... jest z tym troche roboty .... przezywałem to na własnej skórze .... ja moge polecić Ojca MIGDAŁa .... w Legionowie ....

Ok ale jakie koszta wymiany??
bo to mnie najbardzie interesuje
aha i sprzęgło juz mam

ja płaciłem 200 Pln ale w stolicy napewno wiecej

koszt średni to około 150-200zł

chyba że skorzystasz z usług garażowców lub po znajomości -wtedy trochę mniej

Cytat:
2006-10-22 13:07:54, variat pisze:
Jutro musze jechać wymienić sprzęgło wiec może ma ktoś jakiś warsztat w Warszawie który może polecić??Ile schodzi się z wymianą?Podejrzewam że minimum pół dnia No i najważniejsze-koszta?

w wątku warsztaty jest adres i telefon do kolegi na burakowskiej. zadzwoń i powiedz że od michała od cabrio.

Ja jakies 4 mc temu wymienialem w AbsCar na ul. Intalatorów 9 . Sprzęgło oryginał 400zł ,(oczywiście możesz juz miec wlasne sprzęgło ze sobą ),za wymiane dałem chyba 150-200zl juz nie pamietam. Trwało to okolo 4 godzinek.

[ wiadomość edytowana przez: Hugolino dnia 2006-10-22 17:50:39 ]

Cytat:
2006-10-22 17:48:44, Hugolino pisze:
Ja jakies 4 mc temu wymienialem w AbsCar na ul. Intalatorów 9 . Sprzęgło oryginał 400zł ,(oczywiście możesz juz miec wlasne sprzęgło ze sobą ),za wymiane dałem chyba 150-200zl juz nie pamietam. Trwało to okolo 4 godzinek.

No to jeśli tyle to kosztowało w AbsCar, to ja bym się nie zastanawiał i jechał właśnie do nich!

Strona www.abscar.com.pl 22 8682787 Jaki Ci odpowiada cena to dzwoń jutro rano o 8 bo juz z tego co wiem to maja poniedziałek zawalony (sam sie wcisnelem na 12 ale może Cie wcisna. Mozna u nich tez bezproblemu zostawic wózek o 8 i odebrać do 18.