Jakie zimówki do mk7 kombi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie mogę lub powinienem założyć zimówki jeśli teraz mam letnie 175/70R13? Myślałem, że mogę założyć węższe ale ostatnio słyszę w punktach wymiany, że zimówki powinny mieć taki sam rozmiar, szczególnie do kombiaka. Jak to jest?
I jeszcze jedno. Gdzie ewentualnie tanio kupić ? Allegro? Sklepy internetowe? Ewentualnie jakiś punkt na Śląsku.

Nie schodź poniżej 175. To jak na Essa kombi już jest wystarczająco wąska opona. Owszem, na błocie i śniegu lepiej zachowuje się wąska zimówka, ale wszystko z umiarem. To też musi jechać na suchym asfalcie i dźwigać trochę blach i ludzi. Także rozmiar taki jak masz letnich będzie OK, na 185 też spokojnie możesz śmigać.

Pozdrawiam!

Dobrze mówi mu. Węższa opona oznacza także mniejszą nośność (szybsze zużycie), ja bym poniżej 185 nie schodził w kombi.

Pozdrawiam.

No ja kupilem 175/70/13 na www.opony.com
Kupilem debice frigo.

Pozdrawiam

raalzg w tesco po 149 170/70/13 debica frigo - ja kupilem po 169 pirelki 170/70/13
mieciutkie jak pupka niemowlaka

letnie dunlop sport 200 185/60/14
zimowe michelin Alpin3 175/65/14

ja jeżdżę na 185/65/14 i nie moge narzekać

To ciekawe !!!!!! Byłem pewien że Kombi Mk7 mają tylko opony 14''. A tu kolega wspomina o 13''. Ja dostałem swojego kombiaka prosto z salonu i razem z zimówkami. Oryginalnie były GoodYear-y 185/65/14 UltraGrip5. Niestety nie ma już po nich śladu , a szkoda bo były rewelacyjne na śnieg. A letnie miałem w tym samym rozmiarze, ale dębicy, presto+ o ile dobrze pamiętam, na szczęście szybko je zużyłem . Strasznie dudniły, bardziej niż zimówki.