| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daro_el opel omega A Elbląg | 2003-04-22 15:26:32 cze. wiecie co wlasnie kilka dni temu zagazowalem omesie i na gazie zapala mi sie kontrolka awari silnika |
3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2003-04-22 16:16:11 Nie wiem jaka masz instalacje, ale powinienes miec modul, ktory na gazie emuluje prace sondy lambda. Jesli go nie ma albo zle dziala moze Ci sie zapalac lampka.
pozdro 3 |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-04-22 20:14:56 jest dokładnie tak jak napisał 3.
być może ktoś chciał zaoszczędzic na twojej instalacji i pominął kilka elementów (bywa tak w Polsce) niestety. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-04-23 09:39:46 Zeby usunac awarie swiecacej kontolki mozna wyrzucic gaz.
Jak wstawisz modul to nie bedziesz wiedzial gdy nastapi prawdziwa awaria i bedziesz szukal, biegal, pytal, postowal, co to, a dlaczego itp itd Albo wszystko dziala sprawnie albo gaz w gaz. |
daro_el opel omega A Elbląg | 2003-04-27 12:53:11 dzieki bylem na stacji tam gdzie mi montowali gazik i zapewnili mnie ze niec sie nie stanie ale za top wydebilem jeszcze od nich ze zamontuja mi wylacznik pompy paliwa aby na darmo nie chodzila gdy mam wlaczony gaz. < tylko OMA (.)(.) hi> |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2003-04-27 13:14:52 z tym wyłącznikiem pompy paliwa to bardzo głupi pomysł.
zapewniam Cię że szybciej ulegnie awari a poza tym w sytuacji gdy nagle potrzebuje przełączyć z gazu na paliwo silnik się zatrzyma i bęziesz musiał go ponowanie startować. |
daro_el opel omega A Elbląg | 2003-04-27 20:44:47 moze masz racje z tym, jescze nie postawilem zastanowie sie dzieki za wytlumaczonko |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-04-28 09:11:27 no i podstawowa sprawa o której niestety wielu zagazowanych zapomina. jeżdżąc na gazie trzymamy sie 2 żelaznych zasad - jeżeli nie chcemy miec problemów:
1. zawsze mamy w baku ok. 15-20l benzyny - nie padnie nam pompa paliwa od pracy na sucho 2. odpalamy na benzynie . przez ta minutę do 20 st.C nie spalimy wiadra. a silnik odwdzięczy nam sie żywotnością pzdr |
bast Volvo v40 kuj-pom | 2003-11-12 22:50:00 Wymieniłem świece,przewody wysokiego,kopułke(bo podobno było przebicie) i po przejechaniu ok.10 km.zapala sie ta sławna kontrolka i nie gaśnie..Dzieje sie tak bez wzgledu na to czy odpalam na gazie czy benzynie?Miał ktoś taki przypadek???
Pozdr. Bast ps.A może do wymiany także palec????? |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-11-13 13:31:03 Ja mam najtańszą instalke bez kompa... chodzi jak złoto (przepraszam PiotrzeS... wiem bluźnie...) Ww. kontrolka niegdy mi się nie pali (zapalała mi się jak postanowiłem samodzielnie wyregulować gaz... nie udało się a palił jak smok...) ostatnio zapaliła mi się po ostrzejszej jeździe... dodałem gazu i puściłem nagle pedał... kontrolka zgasła i jak ręką odjął od 2 tygodni pozdr. |
cezi Opel Omega Lublin | 2003-11-13 23:05:08 Yo! Jestem posiadaczem Omegi 2.0i, jutro będą mi zakładać gaz i zaczynam się bać jak tak czytam o tej nieszczęsnej kontrolce. Mam ich uprzedzić w zakładzie?np:..."Panowie pamiętajcie, że jak spieprzycie mi instalacje i będzie mnie prześladowała ta pomarańczowa kontrolka to Wam tą kontrolkę w d... wsadzę a wtedy już nigdy nie będziecie mogli puszczać gazów Pozdrawiam! Cezi ..."Tylko Omega NALEGAM!!!"... |
cezi Opel Omega Lublin | 2003-11-13 23:42:32 Yo! Jestem posiadaczem Omegi 2.0i, jutro będą mi zakładać gaz i zaczynam się bać jak tak czytam o tej nieszczęsnej kontrolce. Mam ich uprzedzić w zakładzie?np:..."Panowie pamiętajcie, że jak spieprzycie mi instalacje i będzie mnie prześladowała ta pomarańczowa kontrolka to Wam tą kontrolkę w d... wsadzę a wtedy już nigdy nie będziecie mogli puszczać gazów Pozdrawiam! Cezi ..."Tylko Omega NALEGAM!!!"... |
bast Volvo v40 kuj-pom | 2003-11-14 00:11:16 Witam.
Wywalili mi komputer autko lepiej jeździ a kontrolka nadal się zapala. ???????????????????????????????????????????????????????? A nie powinna. pozdr Bast |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-11-14 08:37:24 Bast na gazie to standard..... |
bast Volvo v40 kuj-pom | 2003-11-14 10:52:13 Zgoda Piotrze ale tego wczesniej nie było i to mnie denerwuje.Pozatym na wyzszych obrotach chodzi ok.natomiast na b.jałowym ewentualnie jak zdejme noge z gazu nie chodzi tak jak powinna..wskaznik obrotów pokazuje 600 a praca silnika wskazuje na nieco mniej..Jestem już głupi.. Tak sobie mysle moze jeszcze wymienic palec?A moze jakieś lewe powietrze? Bast |