Bardzo ciężko zapala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam . mam omege z gazem sekfencja DREAM i listwy wtryskowe nowe Valteka. bardzo ciężko zapala na benzynie, czy może brać powietrze z gazem przez te listwy, lub z takiego małego urządzenia które niby w jedną strone puszcza gaz a z powrotem go zamyka i wchodzą tam dwa wężyki. pozdrawiam

prawdę mówiąc najlepiej gdybyś podjechał do gazownika który sprawdziłby co się dzieje z ciśnieniem gazu gdy auto nie pracuje.jest możliwość że któryś wtryskiwacz popuszcza gaz,choć mi osobiście zdarzało się to rzadko w pracy zawodowej,raczej
puszczają membramy w parowniku.jak chcesz to sam sprawdzić to zdejmij przewód podciśnieniowy z parownika(ten najcieńszy gumowy wężyk)i zobacz czy przez króciec który wychodzi z parownika nie leci gaz.jak leci to niestety pozostaje tylko regeneracja.auto oczywiście musi chodzić na gazie jak to będziesz sprawdzał.

A od czego sa elektrozawory?,nie ma prawa mębrana przepuszczać gazu po wyłączeniu silnika,no chyba tylko te resztki lpg co zostały w przewodach za parownikiem ,ale to jest zbyt mała ilość.A jak przepuszczają elektrozawory to lpg bedzie uchodził cały czas i to będzie czuć.

Cytat:
2006-10-07 11:04:52, kaziu50 pisze:
A od czego sa elektrozawory?,nie ma prawa mębrana przepuszczać gazu po wyłączeniu silnika,no chyba tylko te resztki lpg co zostały w przewodach za parownikiem ,ale to jest zbyt mała ilość.A jak przepuszczają elektrozawory to lpg bedzie uchodził cały czas i to będzie czuć.

tak kaziu,racja.proponuje i tak sprawdzić to o czym pisałem.

a co z tym małym plastikowym urządzeniem co niby puszcza gaz tylko w jedną strone . może on też puszcza zpowrotem

Przyczyną tego może być złe połączenie z masą - skutki zmiana nastawów silnika na benzynie.
Kolejną przyczyną może być umierająca pompa paliwa.
Zrób reset kompa. Zagrzej go na benzynie, aby się nauczył, a potem pojeździj trochę na benzynie nie przełączając na gaz. Jeżeli na drugi dziń rano będzie ok, to przyczyna tkwi w instalacji gazowej, jeśli dalej źle to szukaj w układzie benzynowym lub zapłonowym.

no dobra ale do tego jeszcze mam strzały w przewody powietrza , ale tylko na benie, na gazie jest ok. nic nie strzela

od dwóch tygodni mam dokładnie ten sam problem w Omedze MV6,....jeśli znalazłeś już przyczynę problemu - podziel się informacją... dodam jedynie, że problem z moim odpaleniem istnieje tylko rano lub po dłuższym postoju

[ wiadomość edytowana przez: artur47 dnia 2006-10-24 07:52:35 ]