Żarówki w MK VII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym włożyć do swojego MK VII żarówki H4 100/90W. Wiecie czy nie bedzie z tym żadnych problemów typu pękające klosze, paląca się instalacja itp??
Proszę o wszystkie sugestie za, przeciw a także rady.
Z góry wielkie dzięki

nie rob tego innym uzytkownikom drog......... nawet jezeli nic sie nie bedzie psulo u ciebie to oszczedz tego innym
Chcesz miec lepsze swiatlo zainerstuj w firmowe (BlueVision lub te z serii +50% ale tez firmowe) ale o zwyklej mocy

Znaczy póki co myślałem nad normalnymi żarówkami nie żadne super white ksenon itp tylko chciałem zwykłe żarówki ale 100/90. Miałem te ala ksenony i nie powiem jak to świeciło.
Więc ponowie pytanie czy coś się może dziac nie tak

no wlasnie, nie rob tego innym uzytkownikom drog

Cytat:
2006-10-23 21:26:52, ---Edi--- pisze:
Znaczy póki co myślałem nad normalnymi żarówkami nie żadne super white ksenon itp tylko chciałem zwykłe żarówki ale 100/90. Miałem te ala ksenony i nie powiem jak to świeciło. Więc ponowie pytanie czy coś się może dziac nie tak

Żarówki które świecą na niebiesko są przeważnie g... warte, wiec nic w tym dziwnego kup np osram silverstar +50%(45zl)
Mam takie i nie narzekam.

No wlasnie, nie wkladaj takich mocny zarowek, pomysl o kierowcach z przeciwka. Czesto podrozuje noca i czasem wlasnie zmuszony jestem patrzec pod podbocze, aby nie stracic wzroku.

Pewnie popala Ci sie kostki przy zarówkach ale mozna je dokupic.
Je ostatnio kupilem sobie "pseudoksenony" za 23zl/2szt i swieca bardzo mocno jasnym swiatlem, nie niebieskim.
W starych autach niestety czesto trzeba montowac 100tki bo inaczej w trasie sie jezdzic nie da - wiem co mowie.
Pozdrawiam
Kamyk

A takie 100W nie wpływają np na klosze??Nie wiem klosze nie popękają od ciepła wydzielanego z żarówki?? Kostki zapewne to nie duży wydatek, ale chodzi mi bardziej o szkła i całe lampy a także instalke wewnątrz auta.

Cytat:
2006-10-24 18:09:49, ---Edi--- pisze:
A takie 100W nie wpływają np na klosze??Nie wiem klosze nie popękają od ciepła wydzielanego z żarówki?? Kostki zapewne to nie duży wydatek, ale chodzi mi bardziej o szkła i całe lampy a także instalke wewnątrz auta.

Oczywiście ma wpływ i to duży!, 100-u watowa żarówka wydziela więcej ciepła, czego skutkiem może być przegrzanie odblasku w reflektorze. Do tego dochodzi większe obciążenie instalacji i przekaźników. W 99% przypadków instalacja wytrzyma. Tak jak pisali przedmówcy nie ma sensu kupować 100W żarówek, oślepiasz innych kierujących, dodatkowo łamiesz przepisy ruchu drogowego - takie żarówki napewno nie mają homologacji! Kup coś markowego o normalnej mocy 55/60W. Efekt to wyraźnie białe światło, lepsza widoczności przy normowej mocy.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2006-10-24 18:56:07 ]

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2006-10-24 18:56:43 ]