Dziwne zachowanie rozrusznika TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Coś mi sie dzieje niedobrego z rozrusznikiem! Mianowicie czasem wcale nie kręci i pomaga przepchanie kawałek auta na biegu. Rozrusznik był rozebrany, wyczyszczony i wszystko jest w nim ok! Myslicie ze na kole moga byc wyłamane jakies zeby i jak akurat trafi na taki ząb to nie łapie a jak na biegu kolo sie obróci to odpala? A moze jakies inne pomysły macie?!

opisz dokładnie problem, czy jak przekręcasz stacyjke to pyka coś w rozruszniku?
Czy czasami wogóle tak jakby go nie było ale jak po kilka razy przekręcisz kluczykiem to może załapać?
Może jak zakładałeś to nie dokręciłeś przewodów do niego?

Więc tak, stacyjke mam całkiem rozebraną i kręce tylko tym czyms z kablami za stacyjką za pomocą śrubokręta, więc stacyjkę możemy wyelminować. Czasem jak próbuje odpalać to wcale tak jakby nie było rozrusznika, czasem wydaje jakieś dziwne dzwieki (trzeszczenie ?!) przy odpalaniu, czasem odpala normalnie!
Może to automat walnięty?!

a może to ta kostka do której wkładasz śrubokręt?
Właśnie ona ma takie objawy. A czy kokpit przygasa po przekręceniu stacyjki?

Jak normalnie odpala to tak, ale w momencie gdy nie rusza rozrusznik to nie zwróciłem uwagi! A które kabelki musiałbym zetknąć ze sobą zeby odpalić jeszcze omijając tą kostke i spróbować czy to jest to?! wszystki 3 ze sobą?! A gdyby to padł automat w rozruszniku to byłyby inne objawy?!

Cholera, dzis rano znowu, przekręcam zapalaja sie kontrolki chce odpalac i nic, nawet nie przygasają cholera. Potem popchałem troche na biegu, zakręcił raz i przestał, potem znowu popchałem i zaczoł kręcić z trudem ale po chwili odpalił!! Panowie, co mu dolega?!

No i co ważne! Mam immo!

Cholera kolejne objawy zauważone to cykanie non stop przy odpalaniu, tzn takie cyk cyk cyk cyk... Czy to jakies problemy z automatem?! No i teraz pytanie! Uwalony automat czy raczej gdzies problemy ze stykiem?!

Panowie dajcie jakiekolwiek sugestie bo nie mam pojecia co dłubac! Jak nie to odstawiam do mechaniora, ale troche szkoda mi kasy