Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Antemon Warszawa | 2006-11-21 11:55:12 Wymienili kompa i centralkę sterowania (czyli przełącznik) w kabinie. Wszystkie przewody są jakieś 15-20 cm (tylko tyle się da) od kabli wn, z dala od kolektora wydechowego. A kompa nawet ekranowałem centymetrową warstwą folii alu (zarówno przed wymianą cewki jak i po). Guzik |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-11-21 12:12:52 Czyli dobrze zrozumiałem ![]() |
Antemon Warszawa | 2006-11-21 13:09:15 Moduł jest zintegrowany z cewką, tzn. są połączone ze sobą i skręcone ale oczywiście tak produkcyjnie to są dwa różne elementy. Z tym, że z modułem nie miałem nigdy kłopotów. Zawsze świetnie odpala.
![]() |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-11-21 14:52:24 Czyli jednak coś w stylu poldowskiego abimexu, cewka nałożona na moduł i skręcona z nim. Jeśli Masz możliwość podmiany na próbę samego modułu to dobrze by było tak zrobić.
W poldkach na abimexie swojego czasu siadały końcówki mocy w module właśnie i niby wszystko było cacy na benie (czasem sobie kichnął) na zimno też nic się nie działo, ale na gazie szczególnie po rozgrzaniu była tragedia. |
Antemon Warszawa | 2006-12-04 11:06:15 Witam po małej przerwie - byłem w rozjazdach.
Z tego wszystkiego, po tym co już zrobiłem i wymieniłem, śmiać się chce. Okazało się, że jednak coś z masą się pieprzyło - była podłączona do blachy karoseryjnej (niemalowanej). Niby wszystko ok. Było oczko. Brak rdzy. Zaryzykowałem i podłączyłem tą masę na minus akumulatora i ... Jak ręką odjął. Od tego czasu nie mam problemów a zrobiłem ładnych parę setek. Dzielę się zatem wierszykiem na tą okazję: Morał z tego taki Jak coś się pieprzy w gazie Sprawdzajcie masę Chłopaki (i dziewczyny tez ![]() Dzięki za pomoc i pozdrawiam |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-12-04 11:34:26 ...poeta mormalnie, hi hi i jeszcze auta naprawia..... ![]() ![]() ![]() |