MotoNews.pl
3 Szczegółowe informacje o esperaku:D (161242/0) - NT

Szczegółowe informacje o esperaku:D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema jestem nowym uzytkownikiem na forum i nie zdazylem sie jeszcze przedstawic w powitalni, ale sprawa jest co najmniej pilna!! musze zrobic do szkoly wykres trakcyjny pojazdu daewoo espero i potrzebuje kilku danych na jego temat...
* ciezar sam. gotowego do jazdy
* wspolczynnik Cx
* powierzchnie czolowa pojazdu
* przelozenia na poszczegolnych biegach i na przekladni glownej (najlepiej przelozenie calkowite)
* charakterystyke zewnetrzna silnika
* promien kola: teoretyczny, dynamiczny lub statyczny
auto do ktorego bede robil wykres to model z silnikiem 2.0 i (chyba) pelnym wyposazeniem
z gory wielki dzieki za kazda pomoc i pozdrawiam

witaj tak na szybko kilka informacji:
manual automat
- ciezar auta got. do jazdy 1108-1161 1142-1195 kg (zal od wyposaz)

- Cx 0,28

- przelozenia: 1 bieg 3.545 3.606
2 bieg 1.952 2.060
3 bieg 1.276 1.366
4 bieg 0.892 0.982
5 bieg 0.707 -
wsteczny 3.333 3.949
przekl. glowna 3.941 2.440

- promien kola (min. promien skretu) 5.2 m

dzieki, to jest manual, a przelozenia podales mi dla slabszej wersji tez, bo sa tam 2? jak bys wiedzial, najbardziej zalezy mi na charakterystyce silnika...

Najpierw zorientuj się czy nauczyciel zna prawidłowe odpowiedzi. Jak nie zna (a raczej nie zna) to się nie przejmuj pierdołami, bylebyś nie przegiął.

Cytat:
2006-10-04 18:13:22, piotr_ek pisze:
Najpierw zorientuj się czy nauczyciel zna prawidłowe odpowiedzi. Jak nie zna (a raczej nie zna) to się nie przejmuj pierdołami, bylebyś nie przegiął.

Piotr_ek ma rację. Musisz przyfilować czym jeździ profesor czy doktorek który będzie ci sprawdzał pracę Jak wsiądzie do Skody Felicji rok prod 1991 to nie musisz tak się starać....

Ale jak jesteś nawiedzonym pasjonatem, to chyba zamieścisz na tym forum wyniki swojej pracy ?? Liczymy na ciebie...

no jasne tylko bede potrzebowal danych prawdziwych a narazie nie mam pomyslu skad je wziac... wykres raczej bede chcial dobrze zrobic bo niedlugo zapewne bede sie wozil esperakiem, jeszcze tylko prawko

Cytat:
2006-10-04 23:18:07, krzyh88 pisze:
no jasne tylko bede potrzebowal danych prawdziwych a narazie nie mam pomyslu skad je wziac... wykres raczej bede chcial dobrze zrobic bo niedlugo zapewne bede sie wozil esperakiem, jeszcze tylko prawko

Może to ci pomoże ( po polsku książka )

http://www.espero.daewooclub.com/download.php

[ wiadomość edytowana przez: Marzenkachilsz dnia 2006-10-05 04:20:05 ]

wielkie dzieki na pewno sie przyda

Cytat:
Ale jak jesteś nawiedzonym pasjonatem, to chyba zamieścisz na tym forum wyniki swojej pracy ?? Liczymy na ciebie...

Witam
Niestety nie udało mi się zdobyć przebiegu momętu i musiałem zrobić o innym aucie (Saab 9-3). Sorry że odgrzebuje temat ale jak się chwalić to się chwalić

[ wiadomość edytowana przez: krzyh88 dnia 2006-11-08 00:21:13 ]