Cimatronic - dziwna usterka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Opis usterki będzie krutki.
Przestał pracować silnik dmuchawy. Po wyłączeniu zapłonu (i tylko wtedy) zapalają się na wyświetlaczu od klimy po dwie poziome kreski po każdej ze stron sygnalizujące zapewne jakiś błąd.Czas świecenia ok 3sekundy. Chcąc zobaczyć co się tam stało został mi w ręku metalowy pręcik umieszczony równolegle nad rączką do zdjęcia panelu czołowego. Jak myślicie koledzy omegowcy co jest przyczyną tej usterki?

Pozdrawiam
i czekam na info bo zima tuż tuż a w omeńce wolałbym nie zamarznąć...

pomijając bezpieczniki, kable i silnik (bo to chyba powinieneś odrazu sprawdzić) to najlepiej podmień na chwile od kogoś centralke (sterownik) od klimatronika bo to może być to, ponieważ jak szczela buz w regulatorze obrotów to chyba nie sygnalizuje tego awarią na wyświetlaczach

Ok.Dmuchawa chodzi, uszkodzony był tzw.rezystor dmuchawy. Lecz nadal pozostaje problem świecenia się poprzecznych dwóch kresek na wyświetlaczach od klimy(po wyłączeniu zapłonu) Jest jeszcze problem nadmuchu z tylnych dysz środkowego kanału. Zawsze tam leci powietrze zimne, przy żadnym z ustawień nie wydobywa się z nich ciepłe powietrze. POMOCY !!!!!!

Widzę że tematem tym nikt się nie interesuje lub nikt nie ma pojęcia co z tym począć.... Pewnie jak zwykle rozwiąże problem sam , tylko czy podzielić się w takiej sytuacji z innymi rozwiązaniem usunięcia usterki, jak to czyniłem do tej pory? No niewiem...

Przytrzymaj długo auto+off posłuchaj czy restartuje klimatronic będziesz słyszał ruch klapek i wtedy powinno się wsio ustawić na nominał.Ja tak zrobiłem jak mi cały czas zimne wiało.Sprawdź czy z tyłu panela klimatronica kostki są pozapinane na zatrzaski.Kreski zlikwidujesz tylko i wyłącznie podłączaniem do kompa inaczej nie chcą się zlikwidować żadnym wyłączeniem akumulatora itp.
Może pomogłem .

Wciskałem auto+off , silniki zsynchronizowaly sie ale nadmuch z tylu jest nadal zimny. Brrrr.....