| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-22 11:17:57 Panowie chcialem sie dowiedziec co sadzicie o modyfikacji zwanejw ymiana walkow rozrzadu na sportowe.
nosilem sie z zamiarem kupna zestawu od swiatka za 1300 zł ale teraz w czerwcu bede mial okazje przez znajomosci dobrac sie do takiego zestawu za 999zł co sadzicie o wymianie obydwu walkow na walki GT? jaki moe przyrost mocy i poprawa silnika ? czy zalozenie takich walkow oznacza koniecznosc jakis innych modyfikacji ? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-05-22 11:53:31 Z wałkami najlepiej wstawić chip Świątek zna się na Fiatach, z tego co czytałem. Więcej jak 15 pewnie nie da z chipem. |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-22 12:07:14 niestety ja bede bez chipa bo mnei nie stac ale coz moze same walki beda fajne |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-22 15:53:30 to panowie moze zdacie mi realcje jakakolwiek ?
Maciek GT ty powiniens wiedziec ajkei sa efekty zlaozenia takich wlakow do seryjnego auta ? |
Lee GF8 Katowice | 2003-05-23 09:55:43 EL0!!
w zaleznosci od walka... jesli wersja GT to przystosowana do seryjnych motorow, jak wersja W to wymaga odpowiednich modernizacji:zaplon, sprezanie, zawory, kolo zam.... itd bo inaczej to mozna wogole nie ruszyc Ty chcesz GT wiec nic nie trzeba dodatkowo modyfikowac, ale sprawnosc tego walka mozesz wykorzystywac w ilus-tam %... ogiolnie walki GT posiadaja minimalnie zmienione konty i dobroc krzywek.. ale roznica bedzie: - moc i moment przejda wyzej na obroty, nieraz jest to az szokujace co sie dzieje na bardzo wysokich obrotach!!! - dol zostanie ten sam (wg Swiatka) ale w rzeczywistosci czesto jest gorszy - przy takim samym stylu jazdy (co jest niemozliwe) spalanie zostaje bez zmian - zmieni sie klang w zaleznosci od walka cos ala Lancetnik |