MotoNews.pl

Trykot, stuki przy tankowaniu gazu - PORADŻCIE CO TO JEST

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam nową bo około 2 miesięczną instalację. Już umówiłem się na poniedziałek ale wolę zapytac czy już ktoś to miał. A wie było to tak:

Na stacji benzynowej nie odbiło dystrybutora, gość co tankował sam wyłączył żeby nie rozpierdzieliło butli. Przy następnym tankowaniu i na kolejnym podczas tankowania gazu słychać coś jak chropotanie , stuki , trykot przy wlewie gazu. Co to może być napiszcie abym do poniedziałku był spokojny

mi też trykocze przy tankowaniu ale zawsze odbija.

Witam.
to gościu co ci tankował miał podwyzszone ciśnienie na pompie żeby ci gazu więcej zatankować. a tak w ogóle to nie masz się czym martwić a szczególnie w zimie. napewno butli ci nie rozerwie. ale swją droga sprawdź na innej stacji ile ci wchodzi do pustego zbiornika.

Cytat:
2006-10-27 16:44:57, marcin_wru pisze:
Witam. Mam nową bo około 2 miesięczną instalację. Już umówiłem się na poniedziałek ale wolę zapytac czy już ktoś to miał. A wie było to tak: Na stacji benzynowej nie odbiło dystrybutora, gość co tankował sam wyłączył żeby nie rozpierdzieliło butli. Przy następnym tankowaniu i na kolejnym podczas tankowania gazu słychać coś jak chropotanie , stuki , trykot przy wlewie gazu. Co to może być napiszcie abym do poniedziałku był spokojny

To raczej bedzie defekt wielozaworu bo nawet jezeli cisnienie dystrybutora jest zbyt wysokie to nie powinno wypchnąć sworznia do tego stopnia by zaczeło terkotać.Trzeba bedzie rozebrac wieozawor i sprawdzic zderzak pływaka bo moze jest zbyt mocno oddalony od sworznia ogranicznika.