Ubezpieczenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie, jesli auta jeszcze nie przerejestrowalem a aktualne ubezpieczenie OC juz wyszlo, i chcialbym ubezpieczyc auto tymczasowo(tzn na okolo tydzien - jest to mozliwe? jesli tak to jaki koszt sredni takiego cuda wynosi), bez zmiany tablic, bo wiem ze do normalnego ubezpieczenia musialbym przerejestrowac auto. dzieki za wszelkie odpowiedzi!

wydaje mi sie, ze mozesz ubezpieczyc bez przerejestrowania, a potem tylko zglosic ubezpieczycielowi zmiane numerow. ja na tej zasadzie ubezpieczylem od kradziezy i nie bylo problemu.

w tym sek ze ubezpieczenie 'prawidlowe' jest niemozliwe bez przerejstrowania - z tego co ja sie dowiadywalem.

sprobuj dowiedziec sie w kilku firmach. kazda ma swoje zasady i czasem to co u jednych nie jest mozliwe u drugich i owszem

no ale co z ubezpieczeniem tymczasowym? np na tydzien? jest taka opcja? jesli tak to ile $?

na tak krotki okres czasu na 99% nikt Ci nie ubezpieczy. ale poszukaj w necie na stronach towarzystw ubezpieczeniowych. jezeli ktores ubezpiecza na tak krotko, to na pewno bedzie to napisane w zasadach ubezpieczenia.

chodzi mi o jak najkrotszy okres ubezpieczenia.

z tego co się orientuję (kupowałem takie w kwietniu) Warta ubezpiecza na miesiąc za 200 PLN

ja tez jeszcze nie przerejstrowałem i ubezpieczyłem juz na siebie wystarczy umowa kupna sprzedazy po przerestrowaniu zmieniaja ci tylko numery rej. w polisie