MotoNews.pl

Help! szukam speca od zamków w Gdańsku - wlew paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no i w koncu stalo sie podjechalem na stacje i mocowalem sie z zamkiem wlewu paliwa-nie udało mi się otworzyć W baku mam jeszcze jakieś 6-7 litrów.
Pilnie szukam speca z Gdańska, który otworzy mi ten korek i naprawi zamek. Da się to wogóle naprawić ? (pomijając wyjęcie tych wałeczków z innych wątków )

Cytat:
2006-11-01 21:15:31, mszuman pisze:
no i w koncu stalo sie podjechalem na stacje i mocowalem sie z zamkiem wlewu paliwa-nie udało mi się otworzyć W baku mam jeszcze jakieś 6-7 litrów. Pilnie szukam speca z Gdańska, który otworzy mi ten korek i naprawi zamek. Da się to wogóle naprawić ? (pomijając wyjęcie tych wałeczków z innych wątków )

Mialem ten sam problem jak juz zamek otworzylem to bez korka jezdzilem, zrobi ci to kazdy spec od zamow i dorabiania kluczy, ale tez nie jest to tanie,co mozesz zrobic sciagnie ci zabezpieczenie i wtedy kazdym kluczykiem do forda to otworzysz,innej opcji naprawy chyba nie ma

zalej tam WD40, podgrzej auto gdzieś w ciepłym garage i sporóbuj otworzyć. Wtedy zamek da się naprawić-nasmarować:

Nie jest to łatwe, ale wtedy śmiga aż miło.
Jak dasz do speca, to sądzę, że zamek będzie do wymiany.
Mówię na podstawie zamka w MK5, ale w MK7, pewnie będzie podobnie.
Znalezione w Książce tel i Panoramie Firm:
KLUCZMAN ul.Jana Pawła II 5b, box78, 602 796 260 346 39 99.
Inny jest W Gdyni: 501 145 510
Jeszcze inny AMP Klucz Subisława 28, 512 24 67
AUTO-ONe, Witomino, Słoneczna 53, 501 853 126
Radzę, spytnij się, co mogą zrobić i za jakie pieniądze, bo może sam dasz radę rozwiercić wiertarką wkładkę

WD40 i podgrzewanie wczoraj juz bylo niestety nic to nie pomoglo, raczej nie ma to nic wspolnego z temperatura bo juz w lecie zdazalo sie ze sie zacinal, ale po kliku ruchach sie otwieral.
no coz dzieki surec za liste specow, bede dzownil

ja bym ci za darmoche otworzyl ale daleko do ciebie niestety

mialem to samo u siebie tylko mialem jakies opary w baku a zamek na tyle sie zaciol ze musieli mi go rozwiercic - wkladka do symiany - koszt dopasowania nowej wkladki do kluczyka to 80 zł w katowicach... ale za 30 zł mozna dokupic nieorginalny ale pasujacy do forda korek z zamkiem...

Cytat:
2006-11-02 08:43:23, mmmmat pisze:
ja bym ci za darmoche otworzyl ale daleko do ciebie niestety

Ja też.

zrobione, okazalo sie, ze sie kluczyk wyrobil, kluczmajster dorobil nowy i otwiera sie bez zgrzytu tylko kurde czemu starym kluczykiem bez problemu otwiera drzwi i stacyjke ?

dla tych co mają mkV i nie chcą miec w przyszłości takich problemów http://sklep.tuning.jcauto.pl/oferta/akcesoria/korki_wlewu_paliwa/art174.html