Problem z kontrolka oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam problem ze spadajacymi obrotami (ale po zdjeciu odmy obroty spadaja tylko na rozgrzanym silniku najczesciej przy skrecie ) Objawia sie to tak ze spadaja troszke obroty i od razu zapala sie kontrolka od oleju. Dzisiaj podnioslem maske i zauwazylem ze leje mi sie olej spod uszczelki (zaznaczona na zdjeciu) i niewiem czy nie zalewa swiec (sprawdzalem ale nie sa mokre wiec chyba nie) Chcialem sie zapytac czy to moze byc przyczyna tego gasniecia dodam ze czujnik byl niedawno wymieniany. Ile kosztuje taka uszczelka i czy sam dam rade ja wymienic w planie mam jeszceze wymiane plynu od wspomagania. Prosze o odp z gory dziekuje Pozdrawiam

Jesli chodzi o uszczelke, wymienisz ją sam bez żadnych problemów. A kosztuje ok. 12-20 zł. Świec raczej nie zalewa, bo widze ze sie co najwyzej poci spod tej uszczelki. Pozatym świeca daje iskrę w silniku i jest w blok wkręcona wiec nawet powietrze sie nie dostanie, a od góry znowu od kabla WN jest gumowa dluga oslona wiec tą przyczynę bym nie bral pod uwage

Zamiast wymieniac uszczelke sprobuj dokrecic srube. Oczywiscie z czuciem (klucz dynamometryczny). Moze poprostu jest niedociagnieta.

hepos tylko to nie jest zdjecie z mojego samochodu wzielem je z internetu bo ja nie mam mozliwosci zrobienia To co moze powodowac wlanczanie sie tej kontrolki pozdrawiam