Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-12-15 18:35:18
Prawdopodobnie lekko zatarły Ci się prowadnice sanek lasera. U mnie (Blaupunkt CDC-2) spowodowało to złamanie płyty i dość konkretną blokadę mechanizmu odłamkiem. Trzeba rozebrać zmieniarkę, wyjąć magazynek, ew. przesmarować. Rozkręca się łatwo, przy składaniu trzeba starannie włożyć obrotowe ramię (taki jakby wiatraczek) we wpusty. Bez tego nie chodzi. pozdr, Robert |
![]() mt-01 opel omega b zamość | 2007-05-18 21:53:02 Witam!
Kotlecik stary ale pewnie stale aktualny... Mam taki problem jak RES... W moim aucie nie było zmieniarki ani radia do niej przystosowanego,,, Zakupiłem więc Philipsa ccr 600 i zmieniacz Blaupunkt CDC2. Czyli oryginalny zestaw z omegi. Z racji tego, iż nie miałem wiązki do zmieniacza, a dostać ją jest ciężko, zmontowałem sobie ją sam. Udałem się do sklepu CAR AUDIO na zakupy. Pany ze sklepu doradziły co i jak z kablami. Kupiłem kable ekranowane w oplocie i jeszcze inne prądowe. Zmontowałem (kostkę od zmieniarki miałem z kawałkiem wiązki więc było łatwiej), podłączyłem - wg schematu z neta. Wiązkę puściłem w progu od pasażera. Wszystko zadziałało. Zmieniarkę umieściłem w kufrze ale nie w schowku na apteczkę, tylko pod półką, między zmieniarkę a metalową półkę wsadziłem gumę grubości 0,5 cm. No i teraz schody,,,,,, Oryginalne płytki grają elegancko,,, nieważne czy na dziurach, nierównościach czy innych wybojach, nic nie przeskakuje, nie zatrzymuje się itd.... Ale gdy tylko załaduje płytki nagrane przez siebie to już nie jest tak cudnie.... Przeważnie na początku zaraz po włożeniu magazynka wszystko gra elegancko, ale troszkę wolno przełącza między płytami - czego z oryginałami nie zaobserwowałem. Też nie przeskakuje itp, gra tak jak oryginał.... ale często robi się tak, że wyświetla "ER-CD" i nic już się nie działa albo działa tylko 1 lub 2. Kiedy wyjmę magazynek i popukam troszkę w zmieniarkę wszystko wraca do normy na jakiś czas... potem to samo. Moje pytania,,,: 1---Dlaczego płytki nagrywalne płytki (nagrywam zawsze najniższą możliwą prędkością i na srebrnych płytach), zmieniarka czasem obsługuje a czasem wywala ER-CD ?? 2---Dlaczego nieoryginalne wolno się wczytują?? Liczę na Was ![]() Szczególnie denerwuje mnie AD1 Pozdrawiam serdecznie,,,,!! |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2007-05-18 23:25:23
Ja w pewnym momencie skapitulawałem i oddałem do do firmowego serwisu blaupunkta (WWA). Ze względu na specyfikę CDC-2 musieli przesłać do serwisu centralnego w Krakowie. Trwało kilka dni, koszt AFAIR 150 PLN. Ale było warto - chodzi idealnie, także na CDRach. pozdr, Robert |
![]() mt-01 opel omega b zamość | 2007-05-18 23:35:04
A wiesz może co naprawili?? |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2007-05-19 11:46:38
Regulacja, konserwacja. |
![]() mt-01 opel omega b zamość | 2007-05-20 20:11:00 A orientuje się ktoś, a może ktoś nawet to robił... czyszczenie, regulacja, ogólnie rozkręcanie zmieniacza? Proszę o jakieś porady, wskazówki... czym czyścić, itp
Pozdro ![]() ![]() |