Reflektory w getzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, nie dawno zauważyłem w moim getz'ie, że mam lekko porysowane reflektory przednie Zastanawiam się nad możliwością wykonania polerowania świateł, a może istnieją inne metody przywrócenia przezroczystości szkieł reflektorów.

pozdrawiam

y0

ale raczej one sa plastikowe....

wiec chyba lipa z polerka

witajcie
Jesli sa plastikowe to mozesz sprobowac takim plynem do usowania rys np. z paneli radi samochodowych lub wyswietlaczy telefonow.
Tylko nie wiem czy ten srodek nie zmywa sie z czasem
A sa firmy co poleruja lampy szklane tak ze pozbywaja sie tych karbow wewnatrz szkla i szklo jest jak szyba.

firma turtlewax ma w sprzedaży płyn pod nazwą clear vue glass polisch który wg producenta usuwa lekkie zadrapania, mgiełkę z szyb i plastiku. Link do strony poniżej.
http://www.turtlewax.pl/katalog.php?action=produkt&id_produktu=39&id_kategorii=27
Chciałbym się spytać o doświadczenia forumowiczów z powyższym preparatem.

Pozdrawiam

Cytat:
2006-11-15 11:05:13, Darik pisze:
Witam, nie dawno zauważyłem w moim getz'ie, że mam lekko porysowane reflektory przednie Zastanawiam się nad możliwością wykonania polerowania świateł, a może istnieją inne metody przywrócenia przezroczystości szkieł reflektorów. pozdrawiam

Jak sam napisałeś są LEKKO porysowane. Nie sądzę, aby to miało wpływ na ich funkcjonalność. Polerowanie ich w tym wieku auta wydaje mi się kompletnie niepotrzebne, a rysowanie się, szczególnie elementów plastikowych należy uznać za zjawisko normalne. Przechodzisz pewnie najgorszy okres kiedy zauważasz, że Twoje piękne nowe autko zaczyna przejawiać minimalne ślady użytkowania i Cię to boli Moim zdaniem: daj spokój tym światełkom