Poskramiacze komputerów - pomóżcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosze wybaczyć pytanie laika -> jakim programem i skąd go ściągnąć mogę odtworzyć pliki z rozszerzeniem "avi" (dostałem filmy na CD i nijak nie mogę ich odtworzyć ani na stacjonarnym DVD, ani na komputerze korzystając z programu Power DVD ). Z góry dzięx.

chyba zwyklym mediaplayeremmm... co?

Pewnie potrzebujesz kodekow.

Sciagnij TUTAJ jakis pakiet, np All In One

Cytat:
2005-01-27 22:01:59, adasco pisze:
chyba zwyklym mediaplayeremmm... co?

Nie chce -> szuka jakiś tam koderów/dekoderów...

Jest dosyc sporo programów które odtwarzają format *.avi. Ale tak jak już adasco napisał zwykłym Windowskowskim Windows Media Playerem to odtworzysz. Tu napewno chodzi o kodeki. Masz tu link do kodeków, musisz tylko wybrać pod jakiedo Wina, sciagnac, zainstalowac i milego ogladania.

oto link:
http://www.nowosci.net/?page=download&rodzic=21

titiriitit titti turturt tuturuttu tu odsiecz nadeszła

odtwarzacz

kodek nr1

kodek nr2

własciwie powinno starczyc ale...

na wszelki:
stronka z kodekami

i odradzam instalowanie kodekow typu nimo czy all szczegulnie gdy to pojecie jest nie za wielkie bo czasami nagle wszystko staje o tak o!

pozdro

To na pewno wina codeków. w Linku przez podanym soop'a masz "podstawowe". Jezel i chodiz o odtwarzanie filmu z napisami(dodatkowo na płycie w formacie *.txt) to mediaplayer tych napisów nie chwyci(nie ma takiej opcji).
Ja osobiscie uzywam allplayera

ma on wiele ciekawych funkcji (więcej na stronie >>>>> TU <<<<<<<lub>>>> T U <<<<<<<. W razie klopotow tam sobie wszystko przeczytasz

Cytat:
2005-01-27 22:03:56, soop pisze:
Pewnie potrzebujesz kodekow. Sciagnij TUTAJ jakis pakiet, np All In One

Kliknąłem pobierz i ... nic (tylko mi ten firewall, którego mi zainstalowano na komputerze pokazał w tym czasie, ze zablokował 153 tys. prób ataku na moją biedną maszynkę do stukania )

a tak BTW - Mariusznia, do ogladania filmow to najlepiej polecam odtwarzac, amp 7,1 i kawalek telewizorka

a firewalll moze uznal sciagane kodeki za wirusy czy inne takie?

No ja chciałem właśnie na TV sobie toto oglądać (jeden gość mi miał podesłać filmy w formacie VCD, zebym sobie mógł toto na swoim sprzecie DVC/VDC mógł odtworzyć, ale... wpuścił mnie w maliny -> to był inny format ). Właśnie to ".avi" pieprzone (to ten "divX" czy jak?). Teraz ściągnąłem sobie tentam "subeditplayer" i... udało mi się uruchomić 3 filmy, ale nadal jeden (i to ten, na którym mi właściwie najbardziej zależało) mi nie działa . Ot złośliwość rzeczy martwych .

mariusznia avi to format VCD ale wiekszosc dvd na polskim rynku ich nie odtwarza po za hmm angielskimi ;] pne maja jakis specjalny tryb ;] pozdro

Wysłałem już priva Mariuszu z linkiem - który powinien pomóc

Cytat:
2005-01-28 01:05:15, arsen pisze:
mariusznia avi to format VCD ale wiekszosc dvd na polskim rynku ich nie odtwarza po za hmm angielskimi ;] pne maja jakis specjalny tryb ;] pozdro

Vcd to mpg. Odtwarzają to wszystkie odtwarzacze na rynku. avi to głównie divx. Z tym nie wszystkie sobie radzą.

Mariusznia - jak dokładnie nazywa się nazwa pliku z filmem?

Cytat:
udało mi się uruchomić 3 filmy, ale nadal jeden (i to ten, na którym mi właściwie najbardziej zależało) mi nie działa

a jaki to film?

Mario, kup sobie odtwarzacz manta emperor - on lyka niemal wszystko, a kosztuje raptez ze 200 zyli. Popsuje sie - wyrzucisz. kupilismy se taki do biura i pieknie smiga.

Cytat:
2005-01-28 10:24:55, adasco pisze:
a jaki to film? Mario, kup sobie odtwarzacz manta emperor - on lyka niemal wszystko, a kosztuje raptez ze 200 zyli. Popsuje sie - wyrzucisz. kupilismy se taki do biura i pieknie smiga.

Ostatnio tego pełno wieźliśmy w kontenerze

Ja mam pytanie troszke z innej beczki. Mianowicie chodzi o przegranie filmów z kamery sONY ***** na kompa do np aVI (lub inny format). Chodzi o programik, którym można takie coś zrobić. KOleś polecił mi VIRTUALDUB'A, ale nie moge sobie z nim niestety poradzić .

Cytat:
2005-01-28 11:13:47, TROLL pisze:
Ja mam pytanie troszke z innej beczki. Mianowicie chodzi o przegranie filmów z kamery sONY ***** na kompa do np aVI (lub inny format). Chodzi o programik, którym można takie coś zrobić. KOleś polecił mi VIRTUALDUB'A, ale nie moge sobie z nim niestety poradzić .

A ja bym Ci poradził "InterVideo WinDVR 3" Nie pamiętam czy w virtualdubie była rozdzielczość 720na coś tam - wielkośc niby dvd a w tym, co podałem jest - np. zgrałem tak właśnie materiał z tvn turbo - do mpeg'a a potem voila (czy jak to tam sie pisze) róbta co chceta
Poza tym, zależy jaką masz kamerę - nazwa tu małe znaczenie ma - czy jest to cyfrowa czy analogowa to bardziej się liczy

Cytat:
2005-01-28 14:40:52, MikeB pisze:
czy jest to cyfrowa czy analogowa to bardziej się liczy

niestety analogowa (sorki zapomniałem wcześniej dopisać) a programik zassam wieczorkiem .

Dzięki

Cytat:
2005-01-28 15:26:54, TROLL pisze:
niestety analogowa (sorki zapomniałem wcześniej dopisać) a programik zassam wieczorkiem . Dzięki

Jak chcesz to Ci wyśle

Z tego miejsca chciałbym oficjalnie i mniej oficjalnie podziękować koledze MikeB-owi (ciekawe jak toto odmienić) za pomoc -> UDAŁO SIĘ (po wielu bólach i osobistej pomocy Mike'a) . Jeszcze raz dzięki MIKEB!