Silnik sie przegrzewa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A wiec sa male problemy z wkrecaniem sie silnka na obroty powyzej 6000obr/min...na nagrzanym silniku...poprostu zaczyna przerywac!!
czy to moze byc spowodowane przegrzewaniem sie....lub poprostu zbyt duza temp.???
swiece sa f95 iskry...no i olej do dupy..(lotos syntetyk najtanszy...)
moze pomoga swiece f100 i olej castrol 10W60???
jak myslicie...???

ja u siebie miałem podobnie, tzn nie chodzi o przerywanie (jest non stop przy takich obrotach), ale o słabnięcie. średnio nagrzany silnik chodził gorzej niż nagrzany. wymieniłem świece na zimniejsze (cieplejsze ??) i ustało. nie jestem pewien co do nazewnictwa niestety, ale w każdym razie są to takie świece, które mniej się grzeją (podejrzewam, że tamte się przegrzewały i mieszanka się nie dopalała). autko jest zdecydowanie mocniejsze (tzn chodzi o górę)

Cytat:
2003-07-07 02:03:15, Madcar pisze:
A wiec sa male problemy z wkrecaniem sie silnka na obroty powyzej 6000obr/min...na nagrzanym silniku...poprostu zaczyna przerywac!!
czy to moze byc spowodowane przegrzewaniem sie....lub poprostu zbyt duza temp.???
swiece sa f95 iskry...no i olej do dupy..(lotos syntetyk najtanszy...)
moze pomoga swiece f100 i olej castrol 10W60???
jak myslicie...???

swieczki i RS napewno nie zaszkodza a moga pomoc. W koncu cos trzeba z don bolidem zrobic bo z madcarem juz na 2 etaty przy wurcu robimy a ten uparty jak osiol...

dzis znow robilismy testy, oprocz spotkania z kraweznikiem obylo sie bez przygod (mocno mokry asfalt).

ja sobie za to troche baczkow pokrecilem i bylo fajnie

p.s. moja seria do 80kmh ma ~17 sekund

pozdro 4 @ll

Tak , tak, to moga być świeczki, my jezdzimy na iskrze 95 i dzieje się podobnie tzn, niema zadnych przerw tylko jakby muł, ale stosujemy taki patent tego lata rozgrzewamy silnik na f95 i potem wykrecamy te swiece i wkrecamy f100 , żadnych przerw nima i kop lepszy (patent tylko na KJSy). Olej do kaszla po przeróbkach TYLKO RS10w 60, jezdziłem na nim i teraz wracam znów do niego,po przygodach z 5w40 shella.

mam podobny problem z wysokimi poprostu jakby chciał a nei mógł mam swiece boscha te zwykłe