| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-07-07 02:03:15 A wiec sa male problemy z wkrecaniem sie silnka na obroty powyzej 6000obr/min...na nagrzanym silniku...poprostu zaczyna przerywac!!
czy to moze byc spowodowane przegrzewaniem sie....lub poprostu zbyt duza temp.??? swiece sa f95 iskry...no i olej do dupy..(lotos syntetyk najtanszy...) moze pomoga swiece f100 i olej castrol 10W60??? jak myslicie...??? |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-07-07 02:15:43 ja u siebie miałem podobnie, tzn nie chodzi o przerywanie (jest non stop przy takich obrotach), ale o słabnięcie. średnio nagrzany silnik chodził gorzej niż nagrzany. wymieniłem świece na zimniejsze (cieplejsze ??) i ustało. nie jestem pewien co do nazewnictwa niestety, ale w każdym razie są to takie świece, które mniej się grzeją (podejrzewam, że tamte się przegrzewały i mieszanka się nie dopalała). autko jest zdecydowanie mocniejsze (tzn chodzi o górę) |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2003-07-07 02:25:27
swieczki i RS napewno nie zaszkodza a moga pomoc. W koncu cos trzeba z don bolidem zrobic bo z madcarem juz na 2 etaty przy wurcu robimy a ten uparty jak osiol... dzis znow robilismy testy, oprocz spotkania z kraweznikiem obylo sie bez przygod (mocno mokry asfalt). ja sobie za to troche baczkow pokrecilem i bylo fajnie p.s. moja seria do 80kmh ma ~17 sekund pozdro 4 @ll |
DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-07-07 23:58:04 mam podobny problem z wysokimi poprostu jakby chciał a nei mógł mam swiece boscha te zwykłe |