| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pawellewinski Warszawa | 2006-11-01 16:13:34 Widziałem ostatnio taki bajer do paliwa co to niby czysci silnik.... warto cos takiego wlac do baku ?? |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-11-01 17:10:52 Generelnie, raz na jakiś czas dobrze jest zastosować preparat czyszczący do ukł. paliwowego.
Jest jednak kilka zasad: 1. Zawsze przed zastosowaniem ww. radzę wymienić filtr paliwa, aby nie wypłukać z niego wcześniej osadzonego brudu. 2. Nie stosować preparatu częściej niż zaleca producent (przyjmijmy, że średnio są to 3 - 4 miesiące), gdyż z reguły zawiera on dość agresywne substancje, które dodatkowo mogą podnosić temp. spalania w cylindrach. 3. Nie rozcieńczać ww. środka w zbyt małej ilości paliwa, ponieważ może to doprowadzic do działania wręcz odwrotnego od zamierzonego. Pozdrawiam - SpeedR |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2006-11-02 07:57:25 Było u nas w klubie kilka takich przypadków że po użyciu tego środka padały wtryskiwacze...
...padały ponieważ cały syf który został wypłukany z przewodów paliwowych, osiadał się we wtryskiwaczach... ...sam to przerabiałem u siebie i więcej tego środka nie zastosuję... ...częsta jazda na DOBREJ benzynie w zupełności wystarcza... (słowa Pana Sławka - naszego Klubowego Warszawskiego Mechanika) |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-11-02 08:53:26 Zalej dobrego paliwa... Szkoda kasy na bajery, które mogą zaszkodzić |