Dolac czedos do benzyny ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widziałem ostatnio taki bajer do paliwa co to niby czysci silnik.... warto cos takiego wlac do baku ??

Generelnie, raz na jakiś czas dobrze jest zastosować preparat czyszczący do ukł. paliwowego.

Jest jednak kilka zasad:
1. Zawsze przed zastosowaniem ww. radzę wymienić filtr paliwa, aby nie wypłukać z niego wcześniej osadzonego brudu.
2. Nie stosować preparatu częściej niż zaleca producent (przyjmijmy, że średnio są to 3 - 4 miesiące), gdyż z reguły zawiera on dość agresywne substancje, które dodatkowo mogą podnosić temp. spalania w cylindrach.
3. Nie rozcieńczać ww. środka w zbyt małej ilości paliwa, ponieważ może to doprowadzic do działania wręcz odwrotnego od zamierzonego.

Pozdrawiam - SpeedR

Było u nas w klubie kilka takich przypadków że po użyciu tego środka padały wtryskiwacze...
...padały ponieważ cały syf który został wypłukany z przewodów paliwowych, osiadał się we wtryskiwaczach...
...sam to przerabiałem u siebie i więcej tego środka nie zastosuję...

...częsta jazda na DOBREJ benzynie w zupełności wystarcza... (słowa Pana Sławka - naszego Klubowego Warszawskiego Mechanika)

Zalałem 2 i 3 temu STP-a czy innego walwolina. Nic się nie wydarzyło złego, a dobre odczucia trudno oddzielić od złudnej nadziei. Póki co postępuje wg moje świętej zasady DZIAŁA? NIE RUSZAĆ!

Zalej dobrego paliwa... Szkoda kasy na bajery, które mogą zaszkodzić