| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sliwek_Wrc Skoda 105 L Krakow | 2003-05-13 20:58:09 Mam pytanko
Jak wyglada praca silnika gdy sie zaciera? chodzi mi o to ze jedziemy i brakuje nam oleju i jak wtedy sie silnik zachowuje ? czy slychac jak trze metal o metal czy moze cos innego ? mial ktos takie dziene doswiadczenie |
andre_ malczan super power cracow | 2003-05-14 00:01:32 Udało mi się zatrzeć kiedyś silnik w motocyklu WSK. Zapomniałem zmieszać oleju z bęzyną . Chciałem zobaczyć, czy uda mi się przekroczyć maxymalną prędkość podawaną przez producenta (85km/h). Udało mi się doszedłem prawie do 90km/h. Tak właściwie to nie jestem na 100% pewien, czy to było zatarcie, poprostu później niedało się prawie zapalić silnika, a moc silnika była strasznie niska(prawie się z miejsca nie dało ruszyć).Nikomu nie życze zacierania silnika. Pozdrówka |
bodziot "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-05-14 09:10:15 dzwiek jest charakterystyczny tak jak byś wrzucił metalowe kulki do miksera. (dla słyszących inaczej metaliczny sukot). jeżeli posiadasz hydrauliczne kasowanie luzów (popychacze czy szklanki) to najpierw usłyczycz klepanie zaworów
Ja miałem (nie) przyjemność zatreć orginalny silnik 1.5 z mojego bolidu i wierz mi o zatartym silniku dowiesz sie w chwili jak już bedzie nie do uratowania (ew do kapitalnego remontu jak miałeś szczescie) |
dayton Skoda 125L Kraków | 2003-05-14 14:09:22 mi sie w mojej skodziance 5 miesiecy temuudało zatrzec motorek tak że jadac pod góre stanął i nie dało sie jechac rozrusznik nie dał rady ani troche obrucić silnikiem
efekt panewki na pierwszej i drugiej korbie przuklejone do wału nie mogłem potem ich ściagnąć z wału.... oczywiście ful remont trza było zrobić .... ale niefart |
widynek 700k Kraków | 2003-05-26 19:02:53 no ja też miałem okazję zatrzeć silnik, a konkretnie zatarł się tłok na drugim cylindrze...silnik był na dotarciu (sam początek)... w rozjeżdżonych silnikach to się nie powinno stać (no chyba że niedomaganie oleju). co do dźwięku.... jechałem, dodałem gazu, zmuliło go, stanął.... i już nie odpalił, nawet nie chciał zakręcić, a jak coś to tylko raz |
Gugi Nissan Micra 1.0 Kraków | 2003-05-28 22:40:16 ja zatarłem motorynkę jeżdżąc na nitro i bez oleju bo nie miałem kasy na paliwo
potem remonta i tuning i max predkość 65 km/h i urwał się wał hahahahahahaha dałem ją potem kumplowi bo wisiałem mu 35 zeta |