Problem z wolnymi obrotami na gazie peugeot 405 1.6 gaznik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bylem na regulacj gazu jak samochod jest rozgrzany ma ok,800-900 obr czyli ok,jednak podczas jazdy potrafi czasami zgasnac momentalnie spadaja obroty juz nie wiem o co chodzi,czasami jest ok a czasami gasnie moze ktos mi cos doradzi prosze o jakies wskazowki na benzynie jest wszystko ok

powiedziałbym Ci w czym rzecz ale ja czarodziejem nie jestem i nie wiem jaką masz instalacje.LUDZIE do cholery nie wkurwiajcie na tym forum i nie bądzcie ślepcami.OPewno masz napęd atomowy.

I bardzo prosimy nie zakładać nowego wątku, kontynuować poprzedni, problem z regulacją i z wolnymi obrotami wiążą się, ponadto dotyczą tago samego auta , więc po co nowy wątek ???????????????????????????????????????????? bałagan się na forum zrobi i wtedy coś znaleźć będzie ciężko. Dziękujemy!

[quote]
2006-11-21 19:22:12, kaziu50 pisze:
powiedziałbym Ci w czym rzecz ale ja czarodziejem nie jestem i nie wiem jaką masz instalacje.LUDZIE do cholery nie wkurwiajcie na tym forum i nie bądzcie ślepcami.OPewno masz napęd atomowy.
[/quoteinstalacja I generacji reduktor marini gaznik solex

Jak dla mnie moze być problem z dolotem powietrza. Czy masz założoną oryginalną rurę dolotu spod zderzaka (chyba tam jest w 405)? Jeśli tak to sprobuj ją ściągnąc

Ja bym najpierw zrobił pomiar sprężania, analizę spalin na benie, sprawdził/wymienił filtry powietrza, gazu, sprawdził i ewentualnie wymienił przewody WN, świece, oraz kopułkę i palec (jeśli są). Jeśli pomiary wyjdą ok. a stan pozostałych elementów nie budzi żadnych zastrzeżeń to szukałbym "dziury" w dolocie (np. wyrobiona oś przepustnicy), gaz bardzo nie lubi lewego powietrza. Jeśli tu jest wszystko ok. to jeszcze raz spróbowałbym regulacji, a jeżeli regulacja nie przynosi pozytywnych rezultatów to wyciągnąłbym parownik i albo go zregenerował albo wymienił, tym bardziej jeśli ma już swoje na karku.