Szczęki hamulcowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wie jaki jest rozmiar szczęk hamulcowych tylnych w escorcie Mk VII z 95r??
Są to może szczęki 180X30 czy 203x38

Zmierz średnicę bębnów i będziesz wiedział.

Cytat:
2006-11-01 23:34:32, ---Edi--- pisze:
Czy ktoś wie jaki jest rozmiar szczęk hamulcowych tylnych w escorcie Mk VII z 95r?? Są to może szczęki 180X30 czy 203x38

daj numer nadwozia na priva - może coś wyczytam

Zdaje się że jest to uzależnione od nadwozia (i możliwe że od silnika).
mk VII 1,8 TD kombi ma na pewno 203, chyba wszystkie kombi i wszytskie TD mają 203, a reszta 180.

Pozdrawiam.

A w dieslu bez turbo jakie sa?Nadwozie trzydzwiowe,203 czy 180?

Cytat:
mk VII 1,8 TD kombi ma na pewno 203, chyba wszystkie kombi i wszytskie TD mają 203, a reszta 180. Pozdrawiam.

niewszystkie

ja mam TD i mam 180... najlepiej zmierzyc... nawet nie musisz bebna sciagac bo jak sciagniesz kolo i suwniarka zmierzysz zewnetrzna srednice i jak bedziesz mial miedzy 190-200 to szczeki kup na 180, jesli zewnetrzna srednica ponad 210 do masz szczeki na 203... chyba ze masz bebny z innego auta zalozone...

mam MK VII 5-cio drzwiowy heatchback czy jak to tam się pisze.nigdy z ang nie byłem dobry.
Ale zrobię tak jak mówicie.W weekand i tak zimówki trza założyc to przy okazji się zmierzy i będe widział.
Dzięki za pomoc i podpowiedzi

Ja tez mam MK7 TD i niestety u mnie bebny 180 okazaly sie za male. Innej rady nie ma jak zdjac jeden i zmierzyc.