MotoNews.pl
11 Prins - coś pada ale nie wiadomo co (152102/0) - NT

Prins - coś pada ale nie wiadomo co

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie działa czwarty wtryskiwacz, tzn. od pewnego czasu po przejściu na LPG silnik nie równo pracował ( na trzech cylindrach ), po kilku przełączeniach ręcznych było ok - dzisiaj rano już nie.

Pojechałem do gazownika i na początku rzeczywiście pracował na 3 cylindrach a po kilku przełączeniach zaczął pracować ok.

Diagnoza gazownika: albo padł wtryskiwacz, albo strownik kompa.
O kosztach w przypadku tego drugiego leiej nie myśleć.

Kazał pojeździć dłużej i obserwować co dalej.

Macie jakieś pomysły ?

Pozdrawiam,
Darek

Może się wtryskiwacz przytkał ja jestem właśnie po drugim czyszczeniu listwy w tym roku i znów musze wymienić filtr.

NASZ GAZ TO OKROPNY SYF !!! Powinni zakazać sprzedaży tego paliwa bo nie spełnia żadnych norm lub chociaż obniżyć podatek bo o ile wiem nie biorą tak wysokiego podatku od gnojówy !!!!!!!

Prins.. spróbuj zadzwonić na Beskidzką 7 w Krakowie tam faktycznie wiele rzeczy potrafią ,może się dogadasz.tel.[124255304,powołaj się na forum]

Witam.
Jak dawno go zakladaleś?

Mialem takie same objawy w instalcji mistral.Za kazdym razem pomoglo wymoczenie wtryskiwaczy w benzynie.Gaz jest jaki jest moze sie cos przytkalo.Sprubuj najpierw wyczyscic to nic nie kosztuje(no benzynka ok 2zl)

Dzięki za rady, na bezkidzką zadzwonię w poniedziałek.

Instalacja byłą zakładana w październiku 2003
Ostatnio regenerowałem reduktor i czyściłem listwę wtryskiwaczy.

filtr ma ok 15 tyś km przejechane.

Witam.
Ostatnio pomogło wtryśnięcie odrdzewiacza do listwy wtryskiwaczy.

Dzisiaj jadę na Beskidzką, zobaczymy co powiedzą, potem zafunduję moczenie w benzynie, a jak to nie pomoże to już tylko wymiana .

Czy ktoś zna orientacyjny koszt takiego wtryskiwacza Keihin ?
Używkę chyba trudno znaleźć.

Pozdrawiam,
Darek

Mam ten sam problem.Posiadam instalację BRC sequent założoną w czerwcu 2004.3 miechy po gwarancji zatkal się wtryskiwacz.Panowie z serwisu czyścili wtrysk denaturatem (z tego co usłyszalem).Niestety wystarczyło przejechać trasę z Myslenic do Krakowa, aby go ponownie zatkać.Dzisiaj zabiorę się za to sam,tylko pytanie,czy wystarczy go w denaturacie /benzynie wykapać ??czy trzeba odprawiac jakies inne czary.A swoją drogą również mam wtryski KEIHIN i w związku z tym pytanie.Czy ktoś orientuje się w cenie i ewentualnie gdzie można kupic taki wtryskiwacz ??Najlepiej w okolicach Krakowa.
Dziekuje i pozdrawiam.

witam.
koszt jednego wtryskiwacza to ok. 600 zł.