JBL czy INFINITY....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam ofertę zakupu głośników w tej samej cenie są to
JBL GTO 6507c oraz
INFINITY REF 6010cs
w tej samej cenie nie wiem na które sie zdecydować czy jest miedzy nimi jakaś duża różnica
zanaczam że nie jestem jakimś audiofilem
które byście polecili chce to podpiąc pod ALPINE CDA-9857R wzmacniacz sie dobierze do tego
pozdro vvv1

[ wiadomość edytowana przez: vvv1 dnia 2006-11-05 17:37:33 ]

JBL - o tej firmie słyszałem że są dobre głośniki a ta dróga firma nic nie mówi

Cytat:
2006-11-05 17:25:28, piter771 pisze:

hmmm....

Cytat:

no to malo slyszales jeszcze!!

nie wiem jakie to konkretne glosniki, ale jak dla mnie Infinithy to jedna z lepszych firm

Cytat:

TYLKO INFINITY - To jest ten sam koncern co JBL tylko półkę wyżej

Nie jestem specem od audio, ale brałbym Infinity

Sam porównaj:

Infinity

JBL

Cytat:
2006-11-05 18:31:45, Snale pisze:
Nie jestem specem od audio, ale brałbym Infinity Sam porównaj: Infinity JBL

JBL GTO 6507c sam będę kupował. wg mnie są lepsze bo chodzą również na 2 Ohmach a to znaczy ze możesz więcej mocy wycisnać jak masz wzmacniacz, który pracuję z taką impedancją nominalną 2 Ohm.

JBL i infinity to ten sam koncern i różnice miedzy głośnikami sa niesłyszalne jedni mówią ze JBL ma miekki bass a infi maja go bardziej wyrazny ale prawda jest taka ze to wzmacniacz o tym decyduje, wiec wybór jest obojetny czy bedzie to JBL czy INFINITY oba zagrają bardzo podobnie

dzieki- teraz wiem coś wiecej

Widział ktoś kiedyś katalog JBL lub Infinity ??? Przecież to jest to samo, tylko że JBL zaczyna się od jednej strony, a Infinity od drugiej. Tak jak ktoś już pisał, JBL to bardzo dobra firma, a Infinity to (moim zdaniem podobna klasa) tylko, że dla bardziej wybrednych i z zasobniejszym portfelem...

i stała sie jasność--zakupię Infinity ponieważ.......dużo ludzi ma JBL
więc będe deczko inny a "zawartośc portfela" nie wchodzi w grę bo mam je za ta samą cenę
martwi mnie inna sprawa jak one sie sprawią w samochodzie parkującym pod chmurką

Chodzi co o: temperature, wilgoć, itp? Czy o ew. kradzież ???

Cytat:
2006-11-05 19:57:11, MaRio-sKaTe pisze:
Widział ktoś kiedyś katalog JBL lub Infinity ??? Przecież to jest to samo, tylko że JBL zaczyna się od jednej strony, a Infinity od drugiej. Tak jak ktoś już pisał, JBL to bardzo dobra firma, a Infinity to (moim zdaniem podobna klasa) tylko, że dla bardziej wybrednych i z zasobniejszym portfelem...

Cenowo są takie same.

Cytat:
2006-11-05 20:54:01, MaRio-sKaTe pisze:
Chodzi co o: temperature, wilgoć, itp? Czy o ew. kradzież ???

właśnie wilgoć i temperature

No to chyba tak jak z każdymi głośnikami, nie powinno się nic dziać, tymbardziej przy głosnikach tak renomowanej firmy...

P.S Ja mam w bagażniku JBL'a BTX 250 i jak narazie gra ładnie, zobaczymy co będzie jak temp. spadnie do np. - 15

Jak dla mnie to Infinity ma zdecydowanie mniej natarczywą wysokotonowkę, wybrałbym Infinity

vvv1- a jaka to cena za te glosniki? Bo moze da sie cos innego wybrac . Inf widzialem na necie za 450zl a to juz mozna cos wybrac lepszego od tych Inf.
Pozdrawiam
Kamyk