MotoNews.pl
10 Za wysokie obroty :( kluska A (165031/72) - NT

Za wysokie obroty :( kluska A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam mały prablem z moja kluska. chodzi o to ze trzyma za wysokie obroty na benzynie 1500 na gazie 1200. stało to sie nagle i nie wiem gdzie szukac przyczyny. podejzewałem silnik krokowy no jednak okazało sie ze to nie to. coż począć dalej ? czekam na szykie odpowiedzi . i z góry dziekuje

aaa zapomniałem o drobnym szczególe zapalił mi sie tez check.

Może lewe powietrze? Sprawdź szczelność dolotu za przepływomierzem.

"spinacz"

no niestety jest dory znaczy sie nie ma zadnych nieszczelnosci. te auto nigdy nie przestanie mnie zaskakiwac. martwi mnie ta kontrolka check.

Cytat:
2006-11-08 00:14:40, 7gsi pisze:
"spinacz"

Zrób tak jak napisał 7gsi i być może wszystko stanie się prostrze.
Wyprzedze pytanie "co to spinacz" - poszukaj o sprawdzaniu błędów i ich kodach.. jest na forum i w poradach użytkowników na stronie głównej.

Ps. Apropo zbyt wysokich obrotów to też mam ten problem w mojej 2.6 i na bezn. i na LPG więc podłącze się pod temat - wsumie zaczęło się jakby po wymianie palca ale nie wiem jaki to może mieć związek. Dolot szczelny. "Wymigało" mi:

31 Czujnik indukcyjny - brak sygnału o prędkości obrotowej (tylko przy włączonym zapłonie)

73 Przepływomierz powietrza - zbyt niskie napięcie

81 Wtryskiwacz 1 zbyt niskie napięcie (może to być przez ten przekaźnik z instalacji LPG, który ma za zadanie na gazie odciąć wtryski? Sprawdzałem i ogółnie na benzynie daje zasilanie..).

Te błędy mam wsumie "od zawsze" i Omcia chodziła wporządku. Teraz oszalała. Może ktoś wie, od czego tu zacząć i jak się zabrać za likwidacje tych błędów??

Pozdrawiam
Eryk

[ wiadomość edytowana przez: eron dnia 2006-11-08 09:26:31 ]

[ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2006-11-08 09:33:03 ]

dzieki bardzo tylko jak tu mozna by to wyłapać bez komputera bo jestem długo przed wypłatą i nie mam 100pln luźnych w keszeni a tyle u mnie w mieście kosztuje podłaczenie do kompa moze ktos wie gdzie mozna taniej sie podłaczyc w okolicach grudziądza. albo ma sposób jak inaczej to zrobić.

Cytat:
2006-11-08 00:14:40, 7gsi pisze:
"spinacz"

dokładnie tak

jeśli zdecydujesz się na wypasioną wersję tego urządzenia to wydasz pewnie ze 3zł

poszukaj w archiwum, magiczne hasło to: kasowanie błędów

Jak jeszcze coś się zapytasz i nie podasz numeru błedu zamykamy wątek pozdrawiam.