| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
siekierhc Był 126p jest CRX Kęty | 2006-11-08 13:34:37 Jakis czas temu miałem przypadek ze chwycilo mi kola na przedniej osi. Ale uspokoiło sie samo. Wczoraj zblokowało mi lewe tylnie koło. Dzis znów jest ok.Co to może być? Szukac przyczyny w pompie czy gdzieś indziej? Ręczny hydrauliczny moze miec coś do rzeczy? |
piter_s1 F&F Sympatyk Rybnik | 2006-11-08 13:37:43 to zależy czy blokowanie miało miejsce podczas jazdy, albo postoju ale podejżewam że podcas postoju tak? |
siekierhc Był 126p jest CRX Kęty | 2006-11-08 13:44:38 Przednią oś chwycilo mi na kajtku.Ale jakos do mety sie dokulałem.Jak przyjechałem do domu to na felgach można było jajeczniczke usmażyć. Ostatnio wracałem ze szkoły i strzsznie mulasto fiatek szedł.Okazało siee ze lewy tył blokował. także dopada mnie to podczas jazdy.
[ wiadomość edytowana przez: siekierhc dnia 2006-11-08 13:46:34 ] |
34 F&F Sympatyk fiat 126 opole | 2006-11-08 13:54:36 Znajomy miał coś podobnego tylko mu dwa koła na osi blokowało.
Okazało się, że włącznik światła stopu był za mocno wykręcony i pedał nie cofał się do końca ( nie cofał się też przez to płyn hamulcowy z cylinderków). |
mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2006-11-08 16:54:52 generalnie trzeba zciagnac bebny i przeczyscic wszytko szczotka druciana i wd40 (byle nie bebny i okladziny) polecam tez jakis dobry smar do ukladow hamulcowych (zazwyczaj na bazie miedzi) i pojechac nim po samoregulatorach i wszystkich polaczeniach ruchomych, pod warunkiem oczywiscie ze tloczki nie sa zapieczone, jak sa to wymiana |
siekierhc Był 126p jest CRX Kęty | 2006-11-08 17:11:55 ok. Tak zrobie. A to pompy narazie nie ruszac? Tylko jak to sprawdzic czy znów sie nie zblokuje? w ciągu 3 miesiecy zdarzyło sie tylko 2 razy. Nie chce żeby mnie to znów na kajtku dopadło. |
mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2006-11-08 17:38:45 zalezy ile pompa ma wiosen i w jakim jest stanie, jedyne co sie psuje w pompie przewaznie to uszczelki, jesli jest w miare nowa to nie ruszaj, jesli bedziesz wymienial cylinderki, a pompa jest wiekowa, to wymien przy okazji, to koszt rzedu 50plnow, pamietaj tylko, zeby ja zalac plynem przed montazem i sprawdz tez stan przewodow wszytkich, jesli bedziesz cos robil to powymieniaj co trzeba (przy wymienianiu pompy i przewodow przydaje sie klucz oczkowy do przewodow, czyli z wycieciem, nr 10 chyba) |