Espero a nexia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam .Mam pytanie odnośnie silniczka do wycieraczek. Chodzi mi o to czy jest idetyczny jak w daewoo nexi. Wizualnie wydaje sie taki sam . Ale czy czapewno jest taki sam ?Czy nie różni sie jakimiś parametrami. Może ktoś zakładał. Pomocy bo mój juz nadaje sie do kosza. A teraz jest taki okres gdzie się częściej ich używa.

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-11-07 23:07:28 ]

Cytat:
2006-11-07 20:28:00, tommi3737 pisze:
Zapraszam do wątku obok KLIK

TommiK...a nie porąbało Ci się cosik ??? ...no chyba że u Cia w aucie wmonciłeś KROKOWY w miejsce tego DO WYCIERACZEK...(trochę jestem ciekaw jak to chodzi )

96100625 to nr katalog.silnika wycieraczek espero
96100626 to nr katalog.silnika wycieraczek nexii

Naprawdę nie wiem czy będą pasowały zamiennie

P.S. poszperałem trochę w ofertach...jeden ze sklepów b.konkretnych w materii daewoo...ma taką pozycję:

SILNIK WYCIERACZKI NEXIA/ESPERO 96100626 224.00

Więc wychodzi na to, że jednak PASUJE !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-11-07 20:47:20 ]

Inny sklep zeznaje podobnie.

sorry faktycznie mi sie popierd.... coś.

Niewiem jakim cudem ale wyczytałem że mowa jest o krokowcu

chyba bylem bardzo zaspany bo pijany niebylem ...

Serdeczne dzięki. Ale dalej mam wątpliwości . Chyba bedę musiał poszukać konkretnie do espero. Szkoda bo do nexi bywają tansze.

Cytat:
2006-11-07 23:19:41, darekdarex1 pisze:
Serdeczne dzięki. Ale dalej mam wątpliwości . Chyba bedę musiał poszukać konkretnie do espero. Szkoda bo do nexi bywają tansze.

chyba niepotrzebnie mieszasz sam sobie

skoro sklep od lat prowadzący części daewoo oferuje ten sam silnik do nexii i espero śmiem przypuszczać że wiedzą co robią i to dużo lepiej niż Ty

no ale....wolność Tomku w swoim domku ...czyli róbta co chceta ! ( a w Szczecinie tyle DOśWIADCZONYCH Klubowiczy !!....eeeeh ! )

Cytat:
2006-11-07 23:42:33, bogdan1 pisze:
chyba niepotrzebnie mieszasz sam sobie skoro sklep od lat prowadzący części daewoo oferuje ten sam silnik do nexii i espero śmiem przypuszczać że wiedzą co robią i to dużo lepiej niż Ty no ale....wolność Tomku w swoim domku ...czyli róbta co chceta ! ( a w Szczecinie tyle DOśWIADCZONYCH Klubowiczy !!....eeeeh ! )

Boguś nie mówię, ze nie, ale jest też taka ewentualność, że może być tak jak z ajchą od świateł - w ASO (przynajmniej trójmiejskich) twierdzą, że jest do Nexia/Espero, czyli niby git, a okazuje się, ze nie pasuje bo ma inny kąt odchylenia od kiery.

Cytat:
2006-11-08 08:36:00, Walus pisze:
Boguś nie mówię, ze nie, ale jest też taka ewentualność, że może być tak jak z ajchą od świateł - w ASO (przynajmniej trójmiejskich) twierdzą, że jest do Nexia/Espero, czyli niby git, a okazuje się, ze nie pasuje bo ma inny kąt odchylenia od kiery.

Kąt ma taki sam, kwestia tylko czy konkretna dźwignia do samochodu z poduszką czy bez.

Jeszcze raz wszystkim dziękuje. Wlaśnie dzisiaj potwierdziłem to w sklepie i okazało się ze są identyczne. Tak więc można zakonczyć wątek. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam wszystkich użytkowników espero.

Cytat:
2006-11-08 17:49:00, Adam4302 pisze:
Kąt ma taki sam, kwestia tylko czy konkretna dźwignia do samochodu z poduszką czy bez.

No cyzli upieram się, że nie taki sam, bno trzeba w takim razie odróżnić typ Espero (czy Nexii) - z poduszką, czy bez. A tego nie robią.