MotoNews.pl

[126p 650] Wydech pachoń pytanie techniczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Elo własnie robie wydech wg Pachonia i mam pytanko czy wspawywać te rezonatory bo jest to pewien kłopot jak wy robiliście takie wydechy i jakie były odczucia po ich montażu?

napisz do krauzera, on ma zrobiony taki wydech

Prosiłbym Krauzera żeby napisał w tym temacie. Sam jestem ciekaw co i jak

Ja mam na koncie trzy takie, zawsze robiłem z rezonatorami, bez nich i bez otworów robienie tego tłumika nie ma chyba sensu...

Cytat:
2008-06-04 22:03:07, MAD_DOGG pisze:
Ja mam na koncie trzy takie, zawsze robiłem z rezonatorami, bez nich i bez otworów robienie tego tłumika nie ma chyba sensu...

hmm a to ciekawe bo mój kuzyn robił sobie wg.schematu ze stronki klubowej i zrobił wszystko oprucz rezonatorów i wsadził to do serii motorka i róznica jest duża, zbiera sie lepiej o wiele a dre to ryja jak breda prawie (oczywiście na wysokich bo na wolnych jak seria)

hej ja wspawywalem rezonatory.... zrobilem je z rurki od miotły
nie mam porownania z takim tlumikiem bez nich...:/
aha ja do tego jeszcze wyrownywalem dlugosci rur dolotowych...

LINK DO MOJEGO TLUMIKA

[ wiadomość edytowana przez: KrauzeR dnia 2008-06-04 22:46:00 ]

ile db ma to przy 3500 obr/min ?

ja swoj wypelnilem druciakami (oczywiscie nie rury) u mam dwa oddzielne wyloty - rurki sie nie lacza - i mialem ponad 95
Znaczy ciagle mam bo to najlepszy wydech jaki mialem i nie mam zamiaru go zmieniac. Jest zajebisty.

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-06-05 15:39:07 ]

Mój ma 118 dB przy 3500, mierzone na stacji diagnostycznej, ale to już przegięcie, nie da sie za tym jechać

Cytat:
2008-06-05 15:37:47, jaqo pisze:
ja swoj wypelnilem druciakami (oczywiscie nie rury) u mam dwa oddzielne wyloty - rurki sie nie lacza - i mialem ponad 95 Znaczy ciagle mam bo to najlepszy wydech jaki mialem i nie mam zamiaru go zmieniac. Jest zajebisty. [ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-06-05 15:39:07 ]

to pewnie to Ty tak hałasowałeś w Poznaniu

ps ja mam na serii 96dB ale 4 gary hehe

mad w poznaniu nie byles glosniejszy odemnie wiec dziwna stacja diagnostyczna albo miernik w poznaniu

a ile miernik pokazał w poznaniu ?

W poznaniu miernik pokazał wszystkim mniej niz 93 db i wszyscy tyle mileli . I niewidze powodu by się Poznaniem sugerowac JAGO !!!

ja wiem. czy ja cos mowie?

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-06-06 19:33:16 ]

Zresztą czy to ważne ile to ma, ważne jak poprawia sprawność silnika, jak wolisz to niech bedzie że twój najgłośniejszy

nie wiem o jakim wydechu mowa ale ja jak pojechalem zmierzyc pachonia z zatyczka to mi wyszlo 105 db na wolnych i 124 przy 3500
i to z zatyczka