Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty | 2006-10-25 16:42:19 KLIK
Od kiedy usłyszałam o tym w radiu w pracy jestem tak zbulwersowana że az coś mi sie dzieje. Normalnie co sie z tymi dziećmi/ młodzieża dzieje, w głowie mi sie to nie mieści. Po drugie gdzie była nauczycielka, za to jej do cholery płaca żeby siedziała w klasie a nie jak mówili w radiu przygotowywała akademie. Jak gram w Ogame i mam mozliwość czasem zamienić pare słów z takimi nastolatkami to az czasem strach mnie ogarnia, klną, wkradaja sie na konta... zero innych zainteresowań tylko komp i siedzi przy nim i marudzi że sie nudzi... Nawet gdyby mi miliony płacili nie chciałabym być nauczycielka. Szok ... [*] |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2006-10-25 17:35:23 Czytalem... DNO...
na miejscu brata tej dziewczyny chybabym zrobil z tylka jesien sredniowiecza... a potem zamienial mordy w galarete ze kazdym razem po opuszczenia szpitala.... i faktycznie 90% obecnych nastolatkow oscyluje w okolicach dna... |
![]() davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2006-10-25 19:17:48 Przykro czytać takie informację, ale niestety to jest cała prawda o gimnazjach. To jest najbardziej poroniony pomysł jaki widziałem, nauczyciele po prostu sobię nie radzą z rozbestwioną młodzieżą. Wiem to na przykładzie mojego gimnazjum, gdzie do klasy chodził ze mną typek, który dyrektora przy nas wyzwał od najgorszych a dyrekotr na to nic, tylko odwrócił głowę i wyszedł z klasy... Niestety młodzież w gimnazjach jest zdolna do różnych rzeczy, także tych najgorszych.
Szkoda mi tej dziewczyny... że też nikt w porę nie chciał jej pomóc... [*] |
![]() speedmaster Pony&i30 Częstochowa | 2006-10-25 20:05:07 to jest wina rodziców ![]() ![]() ![]() |
![]() Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-10-25 20:12:10
popieram kurcza najbardziej przeraza mnie fakt ze coraz młodsi cos wielkimi cfaniakami ostotnio jak wracałem do domu na przeciwka mnie słz matka z "synkiem" mały miał moze 10 lat a się bujał jak nie wiem co normalnie aż smiech brach ale matka nic z tego nie robiła |
![]() Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-10-25 20:29:59
i to jest podejscie rodziców żebym ja zrobił kiedys takli "numer" to ojciec by mnie sam zabił ![]() |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2006-10-26 00:48:16 Mnie tez...
Zostalem wychowany w glebokim poszanowaniu dla kobiety... z czego czuje sie dumny.... w tych momentach kiedy nie zalamuje mnie swiadomosc ze jestem dla nich za dobry.... |
![]() speedmasterka i30 / Pony Częstochowa | 2006-10-26 08:41:15 KLIK
z dzisiejszych wiadomosci wynika ze wszystko sie rozejdzie, nikt nikogo nie wini i pewnie nikt nie zostanie ukarany ![]() |
![]() Voy Poldżons Constarownia/Sunderland | 2006-10-26 11:29:51 hmmm jak czytam takie rzeczy to az mi sie scyzoryk w kieszenie otwiera.... Szkoda dziewczyny. |
![]() Konrad_P ni ma rajdówki :-( Kraków | 2006-10-26 12:20:51 poobcinać narządy płciowe i będzie spokój na przyszłość. |
profil-usunięty | 2006-10-26 16:33:38
Mam nadzieje że nie rozejdzie sie po kościach, choć z tego co mowili w radiu rodzice wynajeli najlepszego adwokata ktory chce udowodnić że zachowanie chlopców nie było powodem smierci dziewczyny. Do tego jak usłyszałam gdy ojciec jednego z chlopaków mówił że nie rozumie czemu ich synów traktuja jak przestepców, jakby jakiś mord popełnili..a co do cholery zrobili. Jakby nie patrzeć to był gwałt, nie w dosłownym tego słowa znaczeniu ale był i do tego dziewczynka nie żyje. Dziwie sie rodzicom Ani, że matka nie żywi urazy i jak sama powiedziała "zadzowni do mam chłopców zeby o tym wiedziały".... ja to bym zaraz w ten sam dzien gdy to sie stalo poszła do nich i chyba nogi z tyłka powyrywała gówniarzom. Różne juz sie rzeczy działy ale ta sprawa nie moze mi wyjsc z głowy.... |
![]() Voy Poldżons Constarownia/Sunderland | 2006-10-27 01:42:04 hmm. ja bym nie wybaczyl... |
![]() speedmasterka i30 / Pony Częstochowa | 2006-10-27 11:02:14
ja mam tak samo, ciagle mi sie to przypomina i sie denerwuje. dzis nastepna wiadomosc o samobojstwie - tym razem 16-latki - co sie z tym swiatem porobilo ![]() |
profil-usunięty | 2006-11-04 08:58:42 Odświeże wątek bo R.Giertych przedstawił w szkole Ani program "Zero tolerancji"
KLIK Co o tym sądzicie? Ja ciesze sie, że wreszcie ktoś coś zaczął robic w tym kierunku by było lepiej i oby było. Może młodzież zacznie myśleć co robi a rodzice i nauczyciele zaczną sie interesować co robią ich podopieczni. |
![]() Esperynek Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-11-05 09:24:05 No comment [*] ![]() |
![]() Jolinar TIE Interceptor Dąbrowa Górnicza | 2006-11-06 09:14:15 A mnie to co pan Giertych chce wprowadzić, przypomina wychowanie tzw bezstresowe, tylko w druga stronę. Nadal nie będzie odpowiedzialnych za wychowanie dziecka w sensie wychowania, pokazania, co dobre, a co złe, będa jedynie kary i musztra, a nie muszę mówic, że skutek bedzie wręcz przeciwny - przekora i złośliwość. Giertychjugend nam wyrośnie.
A potem wyrwie się toto na wolność i będzie robiło dokładnie to samo, co teraz, tylko sprytniej, jako dorośli i tym bardziej bezkarnie, bo wszyscy będą pilnować młodzieży. Przypomina mi to mamusię, która żeby dziecko było bezpieczne przywiązuje je do kaloryfera albo zamyka w kojcu. |
profil-usunięty | 2006-11-06 16:45:58 Nie mam dzieci więc tez do konca nie moge sie wypowiadac czy ten program jest dobry czy zły.
Uwazam jednak że dzieci/młodzież maja za dużo swobody, za mało opieki... Nie widze w tym programie nic az tak strasznego: -"godny strój" - i dobrze, z tego co czasem widze dziewczyny pepki na wierzchu, bluzki z dekoltami i inne takie... -że brak dostepu do alkoholu, i co z tego że jest jak gdy ktos chciał kupić to kupił bo czasem nikt nawet nie pyta czy ktoś pełnoletni. -że nie mozna uzywać komórek w szkole..to w ogole dla mnie logiczne, -że informowanie o tym że dziecko wagaruje.. w stanach dziecko nie przychodzi na lekcje nauczyciel dzwoni do rodzica od razu -że prace na rzecz szkoły... i dobrze, w mojej szkole np czesto coś sie robiło... itd Kiedyś nauczyciel budził respekt a teraz? Zero szacunku często... Może faktycznie sie myle i ten cały program jest to bani i tylko pogorszy... ale jedno wiem że jest strasznie i coś trzeba robic. Kiedyś usłyszałam w TV że często ktoś jest na NIE jesli chodzi o ten pomysł zarówno z polityków czy zwykłych ludzi bo to pomysł Giertycha a wiadomo że nie jest On lubiany. |