Scoupe GT - problemy po remoncie silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
potrzebuje pomocy!!! wreszcie wyjechałem moim Scoupe GT i po pierwszych testach wyremontowanego silnika lekko sie zdołowałem.Autko ma przejechane dopiero 150km o remontu i cos mi sie zdawało ze troszke spalanie nie takie.Wiec do peawie pustego baku wlałem 10l beznynki i uzywałem pojazdu do poruszania sie po gminie. Faktycznie czesto kródkie odc ale starałem sie go oszczedzac.Okazuje sie ze po przejechaniu nieco wiecej niz 40km skonczyło sie paliwo . Dziwnie sie auto zachowuje na resztkach paliwa przy normalnej jeździe elegancko a przy przyspieszaniu brak paliwa i tak mozna przejechac jeszcze nawet kilka km przy spokojnej jeździe.CZy ktoś mnie poratuje??? Co moze być nie tak??

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2006-11-13 14:59:39 ]
[ powód edycji: skonkretyzowanie tematu :) ]

Witaj
Jeżeli dobrze zrozumiałem to podczas przyspieszania i na wyższych obrotach nie ma mocy. Sugerujesz, że to brak paliwa. Hmm zacząłbym chyba od sprawdzenia przewodów paliwowych czy podczas manewrów z silnikiem nie uszkodziły się i sprawdziłbym wszystkie połączenia. Jeżeli tam nic nie znajdziesz to sprawdź ciśnienie jakie daje pompa paliwa (każdy warsztat powinien ci to sprawdzić). I staraj się nie jeździć z pustym bakiem bo zarżniesz pompę (albo już to zrobiłeś). Bezpiecznie jest gdy w zbiorniku jest 1/4 stanu.

P.S. Jeszcze pytanie. Czy masz instalację LPG??

Witaj.
Mozesz sprawdzic jeszcze regulator cisnienia paliwa(takie male cos na koncu listwy wtryskowej)

Cytat:
2006-11-09 18:29:37, doman1001 pisze:
Witaj Jeżeli dobrze zrozumiałem to podczas przyspieszania i na wyższych obrotach nie ma mocy. Sugerujesz, że to brak paliwa. Hmm zacząłbym chyba od sprawdzenia przewodów paliwowych czy podczas manewrów z silnikiem nie uszkodziły się i sprawdziłbym wszystkie połączenia. Jeżeli tam nic nie znajdziesz to sprawdź ciśnienie jakie daje pompa paliwa (każdy warsztat powinien ci to sprawdzić). I staraj się nie jeździć z pustym bakiem bo zarżniesz pompę (albo już to zrobiłeś). Bezpiecznie jest gdy w zbiorniku jest 1/4 stanu. P.S. Jeszcze pytanie. Czy masz instalację LPG??

Nie chodzi o to ze cos przerywa tylko ze tyle pali
to szarpanie to na bank brak paliwa bo to nie pierwszy raz...
jak wleje paliwa jest ok. wydaje mi sie ze ok25litrów to za duzo nawet jezeli jest jeszcze na dotarciu. doman1001- co do gazu to oczywiście bede zakładał juz mam nawet od mojego poprzedniego Scoupe tylko z wersji LS wiec chciałem kupic Blosa i reduktor z kompensacja a narazie brak funduszy
Chciałem zime polatac troche na benz. ale przy takim spalaniu....
Odrazu po remoncie było cos grzebane przy sondzie bo nie chodził niby została wymieniona bo zacząl dobrze chodzić ale od czego mi tam wmontowali (jezeli wogóle ja wymienili, bo starej na oczy nie widziałem) to nie mam pojęcia. Wzane w sumie było ze działa. Ale spalanie mnie normalnie dobija Chyba cos za duzo paliwa dostaje bo na niskich obrotach sie kiepsko zbiera dopiero przy 3500-4000 wciska w fotel.( chyba ze te wozy tak maja )
Jesli macie jakieś pomysły to piszcie prosze
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: mongo15 dnia 2006-11-09 20:40:52 ]

Kurcze ciężko tak nie słysząc silnika i nie widząc auta . A jaki kolor mają spaliny?? Czarny?? Jeżeli tak to faktyucznie zalewa go i jedyne co przychodzi mi do głowy to wtryski leją. Wymontuj listwę z wtryskami (tak żeby je widzieć) odepnij cewkę i kręć rozrusznikiem. Poprawnie działające wtryski powinny "robić mgiełkę" paliwa a uszkodzone będą "lały" lub nie będą podawały paliwa wcale. Może coś to wyjaśni.
Pozdrawiam

Witam
w sumie to nie patrzyłem czy puszcza dym z tyłu. Autka ładnie pracuje,gdyby to były wtryski to by ładnie nie chodził. Chyba zrezygnuje z Pb i przezuce sie na Lpg.A pdnosnie gazu to co(doman1001) masz za instalke???Gdzies czytałem ze masz zwykły mikser? A jaki reduktor?? no i oczywiście jak sie jeździ na gazie???
Spalanie itp?
Pozdrawiam

Jeżdżę wyłącznie na LPG a mikser mam faktycznie zwykły tyle że z kompensacją pod turbo (na gazie znam się raczej tak sobie). A co do spalania to nie masz się co sugerować moim spalaniem bo mnie to chla strasznie dużo (ok 15-17 l/100km)ale to dlatego że trochę mam podłubane w silniku i potrzebuje on dużo gazu. A jeździ się bardzo dobrze. Nie narzekam. Były problemy z wyregulowaniem ale jak już to pokonałem to jest ok.
Pozdro