MotoNews.pl

Poszukuje glowiczki i wałka rozrządu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ze to temat do ogłoszeń ale pilnie poszukuje głowiczki i wałka rozrządu z otworem do napędu aparatu zapłonowego.mam silnik od lancii montowany poprzecznie i chce go wsadzic do df-a po niewielu przeróbkach wejdzie z tym że aparat zapłonowy wypada w nagrzewnicy (czytałem forum i wiem że temat już był wiele razy wałkowany).W związku z tym chcailbym się dowiedziec czy ciężko dostać takie głowiczki (na większości szrotow widzialem tylko zwykłe głowiczki) i w jakich modelach były najczęściej montowane?może ktoś wie gdzie coś takiego dostać?

a nie mozesz wsadzic aparatu na blok? chyba ze to wtrysk albo dwa gazniki....

nie moge bo mam blok lancii i tam nie ma otworu na aprat zaplonowy.w tym silniku w ogole nie ma czegos takiego jak wałek pomocniczy.pompa oleju jest napedzana od wału korbowego a aparat zapłonowy od wałka ssącego ale nie z boku tylko z tyłu wałka

Mam do sprzedania silnik 1,6 DOHC na części ( poprzeczny - od Ritmo , ale identyczny z Lancią - wiem bo w jego miejsce mam założony od Lancii ) . Chodził na wtrysku, więc wałki ma przystosowane pod aparat zapłonowy . Mogę sprzedać dowolne części , ale mówię uczciwie - wałki są do regeneracji ( silnik zrobił 350 000 km bez remontu )