| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mt-01 opel omega b zamość | 2006-12-07 13:14:24 Witam
Mam X2.0XEV z instalką BRC na sekwencji Tez miałem z tym problem Objawy jak u Zoggon. 1- jedź do nich niech ustawią temp załanczania gazu na 33 stopnie C 2- wymień czujnik tem (u mnie wskazywał źle i stąd problem) 3- dodatkowo wymieniłem termostat teraz śmiga cacy i po kilku minutach np rano już mam gazola |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-12-07 17:14:53 Witam
Mam dokladnie to samo, ale bez wzgledu na temp. przelaczania (LEONARDO IIgen). Ponieważ zdarza mi się (TYLKO po dluzszym postoju), że podczas przełączania na LPG po prostu tak jakby odcinał paliwo a nie dawkowal LPG gazu, no i oczywiscie zdycha. Wtedy pozostaje mi ponownie przelaczyc na Pb i znowu na LPG lub czasem się zdarzy, że się przełączy ale jest mułowaty - do ponownego odpalenia. Nawet jak silnik jest nagrzany (przelacznik tylko Bp) i po nagrzaniu przelacze na gaz to i tak przewaznie zdechnie. Sekunda na Pb, ponownie na LPG i wszystko gra. Moment przełączania mam ustawiony na 25 stopni, ale to nie ma znaczenia bo jak wykonam operacje przelacznikiem, to nawet przy tej temp. wysztko jest ok. Dodatkowo zmienilem czas nakladania faz podawania paliwa az na max.5s (pryginalnie bylo 0,8s). Lecz nie przynioslo to rezultatu. Widze na centralce jak pow.3000obr przelaczna na LPG, zostawiajac jeszcze na 5s paliwo. Pozniej kontrolka Pb gasnie. Ale auto zdycha dokladnie w momencie przelaczenia na Pb, mimo podawania paliwa przez te 5s. Oczywiscie zdycha tylko gdy auto dluzej stoi - w innym przypadku nawet nie wiem kiedy przechodzi na LPG. Dodam iz z silnikiem wszystko ok, przyspieszenie w normie i na Pb i na LPG. Silnik Opel x20xev (2.0 16v) i bardzo krotka droga z reduktora do mieszalnika (ok.30-40cm w polowie attuator). Co to moze byc???? Jakis blad (zawieszanie) attuatora? Zawieszanie ktoregos z elektrozaworow? Bede wdzieczy za wszelkie info. PS. Instalka ma 1/2 roku na gwarancji ale do serwisu mam daleko... |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-12-07 20:58:31 kolego zadzwoń na numer 071 3596840
to jeden z najlepszych gazowników na południu polski z tego co wiem montuje prócz elpigazu prinsa jest naprawde dobry
dodaj że jesteś z klubu omegi |
Zoggon Ford Taunus mk1 Coupe Wrocław | 2006-12-07 22:07:07 gaz był montowany w firmie Abart i tam też był serwisowany.
Jak rozumiem tel. 071 3596840 to firma Agaz na gnieźnieńskiej? Ponoć jeszcze Motronic na przedmiejskiej też instaluje prins-a... No cóż... jutro będę wydzwaniał
|
profil-usunięty | 2006-12-07 22:55:26
No to w końcu jaka?
|
Zoggon Ford Taunus mk1 Coupe Wrocław | 2006-12-07 23:05:26 instalka jest firmy "Prins" butla jest firmy "Stako" a same wtryskiwacze są firmy "Keikhin". Ogólnie jest to "Prins"
Co do Abartu, to też słyszałem niepochlebne opinie. Spróbuję u innych specjalistów Agaz i Motronic... |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-12-08 09:45:28
tak to AGAZ od abarta z daleka na kilometr to fuszeranci i oszuści |