VI Jasielski ... kjs11.11.2006r i już po

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:

W sobotę, 11.11.2006r., o godz. 10:00 wystartuje VI Jasielski Samochodowy Rajd Niepodległości. Start -TRANS - Wiert, Jasło, ul. Przemysłowa. Meta - TRANS - Wiert, Jasło, ul. Przemysłowa 11.

Impreza zostanie przeprowadzona w ciągu jednego dnia i składa się z jednego etapu. Na trasie zlokalizowanych będzie 7 prób sprawnościowych poprzedzonych PKC. Nawierzchnia trasy i prób: 5 tras asfaltowych i 2 próby trawiaste (stary stadion w Dębowcu).

Długość trasy: ok. 55km

Zgłoszenia będą przyjmowane pocztą elektroniczną i faksem do dnia 10.11.2006 do godz. 15:00 oraz w dniu imprezy w biurze zawodów tj. TRANS - Wiert Jasło, ul. Przemysłowa 11 do godz. 8:30. 11.11.2006r.Oryginał zgłoszenia musi być podpisany przez obydwu członków załogi i złożony w biurze zawodów.

Zawodnicy zostaną podzieleni na klasy, i tak:
- klasa 1 do 903 cm3
- klasa 2 powyżej 903 cm3 do 1400 cm3
- klasa 3 powyżej 1400 cm3

Samochody posiadające silnik z turbodoładowaniem zostaną dopuszczone w klasie pojemnościowej wynikającej z pomnożenia nominalnej pojemności silnika:
- z zapłonem ZI x współczynnik 1,7
- z zapłonem ZS (diesel) x współczynnik 1,5

Wysokość wpisowego wynosi maksimum 60 zł. W przypadku odmowy przyjęcia reklamy dodatkowej Organizatora wpisowe mnożone jest przez 2. Wpłaty wpisowego przyjmowane będą gotówką w czasie odbioru dokumentów w biurze zawodów. Zwrot wpisowego może nastąpić w przypadku odwołania KJS lub w przypadku nie przyjęcia zgłoszenia.

Dokumenty, jakie musi okazać uczestnik Rajdu Niepodległości to prawo jazdy kierowcy, ubezpieczenia OC i NW, dowód rejestracyjny samochodu z ważnymi badaniami technicznymi, aktualne fotografie kierowcy i pilota (zalecane), pisemna zgoda właściciela w przypadku korzystania z samochodu niebędącego własnością kierowcy ani pilota.

Rozdanie nagród – pucharów, medali i dyplomów przewidziane jest na godz. 16:30 w budynku firmy TRANS – Wiert, Jasło, ul. Przemysłowa 11.

Oficjalny patronat medialny nad imprezą objął portal i-jaslo.pl

W imieniu Prezesa Zarządu Jasielskiego Klubu Motorowego i Ratownictwa Drogowego, pana Józefa Biernackiego, autora trasy rajdu, zapraszamy wszystkich chętnych do kibicowaani zawodnikom jak również kierowców i ich pilotów, chętnych sprawdzić swoje umiejętności w VI Jasielskim Samochodowym Rajdzie Niepodległości - KJS.

jedzie ktoś oprócz nas

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2006-11-11 17:44:08 ]

Jestem po kjsie.
Co moge napisać w klasie wystartowało 13 samochodów i wszystkie ukończyły kjs.
Była czołówka województwa + tarnów + okoliczni kierowcy którzy wyciągają maszynerie wyłącznie na lokalne kjsy.
Trasy były raczej wolne - duzo kręcenia się i ogólnie krótkie.
Zrobilismy 2 błędy: raz na próbie przez złe oznaczenie zawracalismy - pare aut miało przez ten sam problem taryfy a druga rzecz to zimówki na ostatniej próbie po kontakcie z wodą i nagłym osuszeniu popłynęły i poszlismy w kraweznik.
Straciłem kilka sekund jak się okazało bardzo cennych bo Vitek zajął 3 miejsce ticiem z czasem 410 sekund a my5lub 6 miejsce z czasem 418 sekund.
Bardzo równa walka była.
A i była trasa na boisku piłkarskim takiej masakry dla aut to nawet na lasowiaku nie było.

Moim zdaniem KJS fajny tylko trochę za krótki. Jechało mi się całkiem dobrze, na jednym odcinku nawet miałem drugi czas w generlace . Walka w klasie toczyła się do ostatniego odcinka. Tak mocnej i licznej klasy chyba jeszcze nie było.

Heh zaoralismy im boisko.
No vitu bedzie walka w Bieczu o 3 miejsce cos czuje.
Tzn teoretycznie mam jeszcze szanse na 2 -bardzo teoretycznie .

Musze obczaić czemu mi zmuliło sie auto wtedy na rafinerii i czemu na ostrych nawrotach brakowało paliwa.
Pozatym kopci zawodow na niebiesko autko.
Wreszczie mnei objechales i bardzo dobrze
pzdr