MotoNews.pl

Accent 96 sprzegło nie reaguje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
popsulo mi sie sprzęglo wogóle nie reaguje wciskając sprzęgło widac pod maską ze
tawajha w skrzyni sie porusza
bieg wrzucam puszczam pedał i nic zadnej reakcji
co dokladnie moglo sie popsuc jakie koszty???

[ wiadomość edytowana przez: airvolf dnia 2006-10-08 10:37:25 ]

Sprawdz czy ci sie nie zapowietrzylo, ja mialem cos takiego, wystaczylo odpowietrzyc i dolac ubytek, u mnie pomoglo, moze akurat to to
Pozdrawiam
Marcin

zapomnialem dodac ze to sie stalo przy ostrej jezdzie niewiem co z tym zrobic jechac do ASo czy zwykłego warsztatu

[ wiadomość edytowana przez: airvolf dnia 2006-10-08 14:15:31 ]

Rozsczelniła się pompka? sprawdz czy masz płyn w układzie...
Chyba że masz linkę, ale jeśli pedał nie wpadł Ci w podłogę to raczej masz hydraulikę. Sprawdz zawartość zbiorniczka i wycieraczkę (dywanik) pod nogami kierowcy. Miałem podobnie, ale problem narastał stopniowo. Okazało się, że właśnie poszła pompka sprzęgła. Reperaturka niedroga.

niestety to nie pompa nie linka diabel siedzi wlasnie w skrzyni nieiwem czy docisk czy spręzyny no samochod jedzie niedlugo na warsztat to sie dowiem

Witam.
Koledzy
Cytat:
widac pod maską ze
tawajha w skrzyni sie porusza
bieg wrzucam puszczam pedał i nic zadnej reakcji

Pompka dziala pomyslcie troszke.
Najprawdopodobniej pekla (ukrecila sie tarcza sprzegla dokladnie ten wielowpust w tarczy)

OKŁADZINY TARCZY SPRZĘGŁA ZJECHAŁY SIE DO ZERA Z OBU STRON

Hmm
To dziwne. Zawsze przed koncem sprzegla nastepuje jego slizganie a u ciebie tak nagle sie zeslizgalo calkowicie.
Moze je poprostu zjarales??

Najprawdopodobniej wielowypusty na tarczy sprzęgła zostały zniszczone.Rozebranie-rozdzielenie -silnika ze skrzynią jest konieczne.Niema to nic wspólnego ze sterowaniem sprzęgła-szkoda czasu na sprawdzanie.

Cytat:
2006-11-13 00:47:41, toms55 pisze:
Najprawdopodobniej wielowypusty na tarczy sprzęgła zostały zniszczone.Rozebranie-rozdzielenie -silnika ze skrzynią jest konieczne.Niema to nic wspólnego ze sterowaniem sprzęgła-szkoda czasu na sprawdzanie.

Toms55 czytaj uwaznie powtarzasz sie

wiece moze czy skrzynia biegów z accenta z silnikiem 1.5 bedzie pasowac do 1.3