Polerowanie rantów...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przez zime trzeba niestety zdjąć felgi i postanowiłem, że w tym czasie trzeba coś w nich zmienic. I tak postanowiłem, że na nowy sezon rant będzie wypolerowany. Opłaca mi się robic to samemu? Wiem, że to dużo roboty, trzeba jechać papierem nieźle. Mam znajomego, który się tym zajmuje czy 200zł za wypolerowanie rantów we wszystkich kołach to dużo ???

Cytat:
2006-11-14 20:04:40, MaRio-sKaTe pisze:
Przez zime trzeba niestety zdjąć felgi i postanowiłem, że w tym czasie trzeba coś w nich zmienic. I tak postanowiłem, że na nowy sezon rant będzie wypolerowany. Opłaca mi się robic to samemu? Wiem, że to dużo roboty, trzeba jechać papierem nieźle. Mam znajomego, który się tym zajmuje czy 200zł za wypolerowanie rantów we wszystkich kołach to dużo ???

cena noemalna.. ale samemu więcej satysfakcji .. w sobotę polerowałem całą felge. zajęlo mi to 4 godziny.. więc chyba warto spróbować samemu.

VinCe - ty jestes specjalista, a ja jak coś spiepsze ???

P.S Ile mi wyjdą same materiały gdybym chciał robić sam ???

Cytat:
2006-11-14 20:22:56, MaRio-sKaTe pisze:
VinCe - ty jestes specjalista, a ja jak coś spiepsze ??? P.S Ile mi wyjdą same materiały gdybym chciał robić sam ???

taki ze mnie specjalista jak z koziej... ..
materiały..po pierwsze musisz mieć jakieś syf zeby zdjąć lakier z rantu.. scansol albo bemixol.. mała puszka starczy spokojnie.. więc jakieś 10-15pln. papiery ścierne. zalezy jak mocno zjechane ranty są ale zacznij powiedzmy od 360, potem 500, 800, 1200, 1500,2000 po jednym, dwa arkusze.. więc jakies 10pln. no i na koniec pasta polerska np Autosol, Automax..wybor duży-10pln.. i jedziesz .. aha..no i jeszcze przydałby się jakiś filc na wiertarke.. też jakieś 10 pln..

a co na ten rant dalej? Gołe alu? Czy klar na wierch?

Spolerować filcem na błysk i tak zostawić (przynajmniej mi sie tak wydaje) i unikać myjni chemicznych...

A co do tego trzeba żeby je wypolerowac Jakiś papier, preparaty? Moze też bym to zrobił

Cytat:
2006-11-15 15:56:40, surec pisze:
a co na ten rant dalej? Gołe alu? Czy klar na wierch?

jak na lato to gołe alu może być.. jak połozy się klar to traci dużo połysku.. no i trzeba uważać na szampony, i różne inne syfy do mycia .. czysta woda, z ludwikiem najlepiej

O poleowaniu bylo juz sporo Polecam ten watek