Jak sprawdzić ABS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie bijta ale po wpisaniu hasła ABS w wyszukiwarce nie znajduje się nic. Jaki sprawdzić abs. Wczoraj zahamowałem na maxa i nie było czuć w pedale hamulca charakteryetycznego przepuszczaniua. Czy lampka kontrolna ABS sie zapala po właczeniu zapłonu i gaśnie czy jak?
Wydaje mi się że podczas hamowania zablokowało 1 koło. Jak to sprawdzić ? Czy jak czujnik będzie walnięty (1) to reszta kół będzie działać. Jak to jest. W instrukszyn piszą że w obniżonych autkach abs może nie działać poprawnie. Help!

wiec .. po włączeniu zapłonu (w mk7) zaświeca się ładowanie ,olej .. (czerwone) oraz abs i poduchy ( pomarańczowe) - te ostatnie po bezczynności zgasną ,- pierwsze po uruchomieniu silnika
(zakładając że wszystko sprawne)
Awaria jakiegokolwiek czujnika (a mozliwe , ze składnika) abs ,pozbawia auto tego systemu
czujniki sprawdza sie voltomierzem .. kreci sie kołem -= a czujnik powinien indukować napiecie (około ... zapomniałem ile)

sprawdz ezpiecznik jak masz walniety to kontrolka od ABS bezie sie świecić jak jest OK zapala sie po zapłonie i po chwili gaśnie.... (MKV)

tylko że mi nie świeci kontrolka w ogóle . Zwłaszcza jak włącze zapłon

U mnie działa wporządku. Ale na suchej nawierzchni nie chce bardzo co innego jak troszkę mokro to nic dodać nic ująć wszystko super

załóż opony debica passio ( bedzie h..nia) i bedzie działac na suchym - ja tak mam ( teraz mam na przodzie pirelki zimowe) i jest gut ( z tyłu mam zimowe kormorany) (dopisałem co by mnie nie objechali za "niewiadomoco" na tyle)

Cytat:
2006-11-15 21:35:48, arti31 pisze:
tylko że mi nie świeci kontrolka w ogóle . Zwłaszcza jak włącze zapłon

Albo spalona żarówka albo sprzedawca specjalnie wyjął abyś nie wiedział, że ABS walnięty.
pozdrawiam
Arturek

oki zaczne od sprawdzenia bezpieczników i lampki oraz czujników jak dam rade