MotoNews.pl

Jaki polecacie siłownik do drzwi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,
Nie krzyczcie, jesli o tym było, ale posty znalazłem tylko stare, pomyslałem, że odświeżę wątek... Krótko mówiąc, jakie kupić siłowniki do drzwi, tylnych? I gdzie najtaniej? Podobno oryginały nie są najlepsze... Będę wdzięczny za namiar.
Pozdrawiam
Raff

Każdy będzie lepszy od oryginałów. Ja kupiłem na Allegro coś takiego:

Idealnie pasuje pod oryginalne otwory.

sorry że się wcinam ale oryginały ile kosztują pewnie droższe i gorsze?
przy okazji mam jedno problemo jak zlikwidować opadanie tego pi---go grzybka w tylnych drzwiach i blokowanie ich otwarcia z zew. czy pomoże tylko wymiana siłownika czy wystarczy jakoś wyregulować o ile można coś regulować, może przesmarować i jak ten siłownik jest przymocowany do ramy drzwi bo o ile pamiętam to wszystko jest zanitowane i dostęp raczej kiepski. Pewnie ten typ tak ma ale u mnie centralny to chyba z termometrem połączyli bo działa prawidłowo mam na myśli z pilota tylko w bardzo wysokiej tem. tak od 20 w górę lub jak jest -15 st. zimą a pomiedzy ni chu, chu i tak od zawsze można powiedzieć przyzwyczaiłem się i nigdy mi sie do tej pory nie chciało tego tykać ale może jednak można coś z tym zrobić w prosty sposób, ma ktoś na te przypadki wypróbowaną i w miarę tania metodę :

Siłownik jest przkręcony do blachy drzwi dwoma wkrętami i ten siłownik co go na zdjęciu zamieściłem (terminator się chyba zwał) idealnie pasuje do oryginalnych otworów w drzwiach. Po zamontowaniu niezbędne jest tylko prawidłowe - metodą prób i błędów wygięcie pręta dochodzącego do zamka.
A jak Ci grzybek opada samoczynnie, to obawiam się, że jest to wina zamka w drzwiach i siłownik raczej tu nic nie pomoże, bowiem grzybek jest wpięty prętem bezpośrednio do zamka, podobnie jak siłownik.

Jezeli chodzi o opadanie dzyndzla to pewnie winna jest spinka, ktora powinna trzymac drut. Jak jej nie ma, albo drut jest niewpiety to wtedy opada.

mi ten dzyndzel tez opada w tylnych prawych drzwiach wylacznie przy ich otwieraniu od srodka i to tez nie zawsze, co moze byc powodem?

Cytat:
2006-09-28 21:07:02, pablo_ns pisze:
co moze byc powodem?

Niechęć do zdjęcia tapicerki i zobaczenia w czym rzecz... no i niechęć do czytania... tylko pisać... pisać... pisać... pisać...

patrzylem na zamek i te wszystkie ciegna i sa ok

Cytat:
2006-09-28 22:29:35, pablo_ns pisze:
patrzylem na zamek i te wszystkie ciegna i sa ok

A zamek... nie lata wzdłuż i w poprzek?

najbardziej lata w przednich drzwiach a tak sie nie dzieje ale w tylnich jest ok

Cytat:
2006-09-28 23:09:32, pablo_ns pisze:
najbardziej lata w przednich drzwiach a tak sie nie dzieje ale w tylnich jest ok

Wewnątrz? Mam na myśli jego wewnętrzne bebechy, czy trzymają się do kupy.

Witam.
W zamku jest mała sprężynka w kształcie koła ok. 2 zwoje i średnicy 5-7 mm, która utrzymuje w dwóch stanach grzybek-blokadę zamka (góra<->dół). Gdy pęknie to pojawiają się objawy jak u Ciebie. By ją dokładnie zlokalizować wystarczy rozebrać tapicerkę . Nie występuje jako osobna część

Słuchajcie, ja nie rozbierałem nigdy tapicerki, więc nie wiem. Czy taki będzie dobry:
Siłownik

Pozdrawiam
Raff

Cytat:
2006-09-30 21:19:49, Raff pisze:
Słuchajcie, ja nie rozbierałem nigdy tapicerki, więc nie wiem. Czy taki będzie dobry: Siłownik Pozdrawiam Raff

a na co ci 8 kg? chcesz żeby ci zamek się rozleciał? Albo sterownik spalił na skutek zwiększonego obciążenie prądem? Kup standardowy siłownik np. taki i nie przekombinowuj

Cytat:
2006-09-30 21:19:49, Raff pisze:
Słuchajcie, ja nie rozbierałem nigdy tapicerki, więc nie wiem. Czy taki będzie dobry:

Śruby nie pasiom. Muszą być w jednej linii. Popatrz na moją fotkę... no chyba, że lubisz wiercić

Nooo, nie wiedziałem, że 8kg to za duzo. Myślałem sobie, że jak więcej to zima otworzy zamarznięty zamek Nie jest tak? Mozna uszkodzić zamek?
Pozdrówka
Raff

Cytat:
2006-10-01 21:52:50, Raff pisze:
Myślałem sobie, że jak więcej to zima otworzy zamarznięty zamek

Jak zamarznięty? Bo te 4 kg przy -30 stopniach zadziałały w 75% - tzn. jeden nie zadziałał... zresztą i tak akku nie odpalił złomero.

Czy >taki< siłownik pasuje do esperaka?

Ostatnio coś mi master zaczął szwankować - nie zawsze otwiera drzwi kierowcy.

Najlepiej jakby był plug&play , bez żadnego wiercenia nowych dziur w drzwiach itp.

[ wiadomość edytowana przez: slawekk dnia 2008-02-17 22:11:56 ]

Plug&play to tylko oryginał

Każdy inny trzeba dodrutować i bawić się z kabelkami.
Mają inne długości, inaczej otwory rozmieszczone i inne kolory kabelków

Cytat:
2008-02-18 11:25:37, krzychu_ch pisze:
Mają inne długości, inaczej otwory rozmieszczone i inne kolory kabelków

Kłamiesz! Siłownik marki terminator wymagał tylko podoginania drutów no i kolorki nie pasowały, za to wiercić nic nie trzeba.