Szarpanie przy włączonym biegu i wciśniętym pedale sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Problem toczy się mianowicie wokół szarpania. Gdy włączam jedynkę i wciskam pedał sprzęgła to na wciśniętym sprzęgle poszarpuje zespołem napędowym. Dodam że wszystko pracuje OK, jak autko pracuje na biegu jałowym żadnych szarpań. Co byście polecili ???

Normalnie szlak mnie trafia ! ! !

Na moje oko to sprawdził bym wysprzęglanie.Jeżeli nie masz samoregulatora sprzęgła to obstawiał bym wyregulowanie linki.Jeżeli masz samoregulator to może (chyba) do końca nie wysprzęgla czyli docisk lekko szwankuje. Kiedy chwyta ci sprzęgło? Zaraz od podłogi czy dopiero powyżej połowy??

Około 2-3 cm od podłogi

Normalnie szlak mnie trafia ! ! !

To nie jest źle i nie rób takiej miny Sprzęgło wyglada na oki

ja mialem podobny przypadek i był to początek końcówki łapy sprzęgła razem z aluminiowym "interesem" co zachacza się do niego linka i łapa sprzęgła. moja rada - jak jest to co piszę to lepiej to zrób bo jak się zupełnie urwie to autem nie odjedziesz - tzn nie ma możliwości zmiany biegu bo bo linka będzie osobno i łapa sprzęgła osobno.

JZU to co mam wymienić linkę całą ???

W moim Escorcie pedał sprzęgła łapał kawałem po oderwaniu od podłogi, a po wrzuceniu biegu mino wciśniętego do oporu sprzęgła było lekkie szarpnięcie. samoregulator wymieniony, bez efektu. Okazało się, że padło słoneczko w sprzęgle