Moc silnika-jak poznac

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W zwiazku z kolejna zmiana silnika mam pytanie.Czy ktos wie po czy poznac jaka silnik ma moc?Miałem 1.8 16V 105km..kupiłem nastepna uzywke...identyczna,ale czy na pewno?Róznica była w wielkości koła zamachowego,tarczy sprzegłowej i docisku...

Na obudowie sprzęgła nabity jest typ np RDA, RQB. Po tym mozna poznać co to za silnik.

Musze to sprawdzic...nie obraze sie jak by to było 130 koników

Ja bym się nie obraził gdybym miał choć 100...

Wiem....ja jezdze obecnie maluchem i nie powiem zeby to miało moc...rano jadac do pracy musze sie usuwac na bok....essim bylo odwrotnie....a powiedz mi ktore sa oznaczenia dla poszczególnych mocy?

RDA - 105KM RQB-130KM RKC-115KM

[ wiadomość edytowana przez: VinCe dnia 2006-11-15 17:39:36 ]

No własnie skonczylem montaz.Działa lepiej niz poprzedni....no i ma 130km!

Cytat:
2006-11-16 01:21:38, Waldeczek pisze:
No własnie skonczylem montaz.Działa lepiej niz poprzedni....no i ma 130km!

jeżeli faktycznie ma 130 KM i kupowałeś sam blok z głowica bez osprzętu to... niestety tylu tych koni nie ma.. 1.8 130KM ma większą przepustnice,inny komputer więc bez wymiany również tego takiej mocy ten silnik nie osiągnie.

Cytat:
2006-11-16 16:22:23, VinCe pisze:
jeżeli faktycznie ma 130 KM i kupowałeś sam blok z głowica bez osprzętu to... niestety tylu tych koni nie ma.. 1.8 130KM ma większą przepustnice,inny komputer więc bez wymiany również tego takiej mocy ten silnik nie osiągnie.

Czyli napiszemy "moc prawdopodobnie" i będzie się wsio zgadzać

Prawdopodobnie tak...najwazniejsze narazie ze udało mi sie go uruchomic...pozniej bede mogl dokupic kompa zeby bylo ok.Ale zmiana jest odczuwalna i to bardzo

Aby sprawdzić ile ma mocy musisz zrobić następujące rzeczy:

1. Spuść płyn/wodę z ukł.chłodzenia
2.Wyjedz autem i szalej ile fabryka dała, obrotomierz musi się zamykać na czerwonym polu, tak przez kilka minut...
3.Podjedź w miejsce gdzie spuściłeś płyn/wodę...
4. Licz ile koni będzie wyskakiwać do wodopoju

to nałatwiejszy sposób abyś sprawdził ile koni ma na prawdę

Hiehie, u mnie ostatnio parę uciekło, z tym że to były chomiki, a nie mustangi Zresztą, odkąd pamiętam były to chomiki

Cytat:
2006-11-17 08:39:00, WilK pisze:
Hiehie, u mnie ostatnio parę uciekło, z tym że to były chomiki, a nie mustangi Zresztą, odkąd pamiętam były to chomiki

ale chomiki sie szybko namnazaja
chyba ze to sa juz chomiki - geratony i nie w glowach im takie charce