Jak wyczyścić lampy od środka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem ze światłami - zmatowiały od środka klosze lamp. Czy jest możliwość wyczyszczenia tego czy lepiej kupić nowe(o zgrozo)?
pozdrawiam

Rozklej... umyj... Reszte znajdziesz w wyszukiwarce...

co do wyjecia lampy i jej rozklejenia to tu cos znajdziesz
klik

plukaj zimna woda, najlepiej nie odbijaj paluchow na odblysniku bo slady zostana

[ wiadomość edytowana przez: netpro dnia 2006-11-10 21:59:03 ]

Cytat:
2006-11-10 21:18:32, dESPEROl pisze:
Mam problem ze światłami - zmatowiały od środka klosze lamp. Czy jest możliwość wyczyszczenia tego czy lepiej kupić nowe(o zgrozo)? pozdrawiam

Wbrew pozorom prost sprawa-płyn ludwik(lub inne gównieko)+woda+suszenie. Miłej zabawy.

to dzis sobie popracuję
dzięki za info pozdrawiam Kuba

Oj, byłbym bardzo ostrożny z tym suszeniem

W ub. roku na zlocie Koledzy mi wjechali na ambicję i powiedzieli, że mam brudne lampy (w srodku). Więc rozkręciłem w domu wszystko, wyjąłem reflektory i je wykąpałem jakimś Ludwikiem, później denaturacik i woda destylowana. Ale że mi sie spieszyło, to po wszystkim je DELIKATNIE podsuszyłem suszarką. Dzięki tej operacji mam nowe reflektory, gdyż tamte nie nadawały sie juz do niczego Tak super zmatowiały, że az sama radość
Tak wiec ... bardzo ostrożnie z ciepłą wodą (najlepiej używac tylko zimnej) i lepiej też nie suszyc suszarką - bo to pozniej kosztuje

Cytat:
2006-11-15 07:45:30, Mihty pisze:
Oj, byłbym bardzo ostrożny z tym suszeniem W ub. roku na zlocie Koledzy mi wjechali na ambicję i powiedzieli, że mam brudne lampy (w srodku). Więc rozkręciłem w domu wszystko, wyjąłem reflektory i je wykąpałem jakimś Ludwikiem, później denaturacik i woda destylowana. Ale że mi sie spieszyło, to po wszystkim je DELIKATNIE podsuszyłem suszarką. Dzięki tej operacji mam nowe reflektory, gdyż tamte nie nadawały sie juz do niczego Tak super zmatowiały, że az sama radość Tak wiec ... bardzo ostrożnie z ciepłą wodą (najlepiej używac tylko zimnej) i lepiej też nie suszyc suszarką - bo to pozniej kosztuje

Michale KITUNIU milusi, ale ja nie mówię o suszeniu suszarką, a odstawienie lampy na jakąś dobę gdzieś w suche miejsce coby same odparowały.

Och, przepraszam - być może jakoś inaczej zinterpretowałem tę wypowiedź Tak więc - słoneczko tak! Suszarka - nie!

Cytat:
2006-11-15 07:45:30, Mihty pisze:
... później denaturacik i woda destylowana...

A po kiego ciorta byl ci denaturat??? wyczyscilem kilka lamp.. w zadnej nie uzylem "blekitu paryża" nawet kropka na lustrach nie została...

Po to, by usunąć stamtąd resztki wody