Trzeszcząco, stukające, ale strasznie denerwujace

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

niby banał, a jak denerwuje....

przelecialem archiwum, ale niestety nic na to nie znalazlem, bo w sumie nie mam do konca pewnosci jak to nazwac

problem dotyczy rygla/ blokady drzwi, ktore straszliwie, cholernie bardzo trzeszcza i stukaja w moim dizelku

krew zalewa mnie niesamowicie, troche lepiej jest gdy drzwi sa zamkniecie, zabezpieczenia sa wcisniete...

prosze dajcie znac czy mieliscie taka przypadlosc i czy sobie z nia poradziliscie

z gory dziekuje za kazda pomoc

pzdr
dz

Czesc
Troche jezdzilem Oma C i jest dokladnie to samo. Stukaja bolce od zamykania dzrzwi od srodka.
Jak sie je wcisnie zamykajac central jest lepiej. Tyle ze felgi miala 17 i niski profil opony. Po zmianie na zimowki < felgi stalowe 15 guma wysokosci 65 > i jest juz lepiej.

Omega B ma lepsze rozwiazanie, tu jest bloga cisze, rygle ani drgna.

Jak to uciszyc to nie wiem, ale sam jestem ciekawy czy ktos z forum ma na to jakis sposob

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Lendio dnia 2006-11-13 22:56:31 ]

witam w klubie !
ten sam identyczny problem, te same duze kola....
ale jest rozwiazanie !
trzeba minimalnie przesunac uszy do wewnatrz od zamkow na blotnikach/slupkach - doslownie 1mm
dzieki temu drzwi sa mocniej dociskane przez zamki i juz sie nie telepie

witam
u mnie w B dzieki bogu drzwi nie stukaja
ale za to prawe przednie trzeszcza skrzypia wrrrrr szlag czlowieka moze trafic po 20 min jazdy
wyglada to jaby uszczelki byly wyjalowione i skrzypialy ocierajac gdzies

nie pomaga natluszczenie , podciagniecie zamkow zeby bardziej dociagaly
gdyby to bylo lato sciagnalbym te drzwi calkowicie hihihihihi
moze ktos ma jakis pomysl na to ?
pozdrawiam

a u mnie trzeszczy ten bolec do zamykania zamka w dzwiach, jak głosno słucham muzyki, lub jade na kostce pięknie sobie stuka. Jak go przytrzymam cisza, wiec jakas rada? czy mam trzymac go cały czas

qrde irekwielki ja mam ten sam problemik, heheheheee, może wspólnie coś wykombinujemy..........

no to slabo, ze nikt na to nie ma solucji ...

jakos pod koniec tygodnia bede w ASO to porozmawiam na ile moga pomoc...

dam znac

pzdr
dz

Tutrus moze cos koledy doradza, jak nie to sie spotkamy i pociagniemy losa która omege rozbieramy by zobaczyc jak i co zrobic

Ot to dopiero??? Jestem zdumiony gdyż tego problemu kompletnie nie odczuwam i nie zauważam. A dzieje się wręcz przeciwnie. Pomimo posiadanych opon i ich rozmiaru(235/45/17) jestem jak najbardziej zadowolony no nie da się tego porównać do 205/65/15 ale nie narzekam. Weż wysłuchaj co Ci tam łomocze i eliminuj. Odnoszę wrażenie, że nie jest to przypadłóść seryjna.

Pozdrawiam

Do irekwielki
moje bolce też trzeszczały i zrobiłem coś takiego: wkleiłem na kropelkę cienką ciemnoszarą gąbkę do otworu ryglowania drzwi (w szczelinę pomiędzy plastikowym ryglem a drzwiami, klej na drzwi, nie na rygielek). Jest cicho i nic nie trzeszczy. Nie ma problemu też z wciskaniem i wyciąganiem rygielka, nic nie wystaje.

Jak wymieniałem głośniki w drzwiach, to poprzeginałem delikatnie cięgna od rygli i nic nie stuka i nic nie trzeszczy

A to trzeszczenie to wszytko przez nasze drogi, jak omege przyprowadzilem z niemiec miala 200 000 km, teraz po roku ma 234 000 i co trzeszcz ten rygiel, ciekaw jestem co zacznie trzeszczec za 10 tys. Ale i tak to lepsze od Kadeta mojego kochanego, tam plastiki trzeszczały same z siebie. Czasem sobie zabieram go od siostry by zobaczyc co znaczy trzeszczenie w samochodzie i nie czepiac sie omegi

[ wiadomość edytowana przez: irekwielki dnia 2006-11-15 08:55:30 ]

No, to dobrze...nie jestem sam. U mnie też trzeszczy od pasażera. Jeśli nie chcesię rozbierać tapicerki, to pomysł arturlobodzinski'ego wydaje się być pomysłowy. Widać, że nie trzeszczy w środku, tylko przy "dzyndzlu". Spróbuję, bo kiedyś chciałem zdjąć boczek, ale bałem się, że pourywam plastikowe zaczepy. Pzdr

a u mnie przestalo TRZESZCZEC!!!!!!
natchneliscie mnie tym ryglem
kazalem zonie jechac po dziurach a sam z uchem przy dwiach
i rzeczywiscie z czesci srodkowej dochodzily , z okolic zamka
akurat mialem po reka smar z miedzia w spray-u wiec po zamku nim , i jak reka odjal
bez klejenia rozbierania etc
poki co sposob sprawdzony hihihihi polecam

[ wiadomość edytowana przez: biszek dnia 2006-11-17 07:58:26 ]

jak ten smar wyglada i gdzie dokladnie prysnałęś?

juz wyjasniam
u mnie trzeszczalo jakby uszczelka na pionowym slupku drzwi siedzac za kierownica nigdy nie bylem w stanie zlokalizowac skad to
ale ostatnio szlag juz mnie trafil bo ilez mozna zagluszczac to radiem
wiec dochodzilo to konkretnie z okolic jednak zamka
uszczelki wczesniej smarowalem , nic nie pomagalo
wiec potraktowalel zamek smarem w spray-u oczywiscie od zewnatrz
WD-40 nie chcialem stosowac , bo oprocz wlasciwosci smarujacych , ma tez i inne
mimo wszystko i takbede sciagal tapicerke i przesmaruje wszystkie ciegna i zamek od srodka , bo to raczej jego wina
w zamkach jest plastik w ktorym chodzi caly zatrzask zamykajacy drzwi i stamtad najprawdopodobniej beda dochodzi dzwieki podobne do trzeszczenia uszczelek

czekam rowniez na inne opinie , bo wcale nie mam pewnosci ze za chwile znowu cos nie zacznie trzeszcec ot tak zebym sie nie przyzwyczail do ciszy