MotoNews.pl
5 Przednia szyba ogrzewana w essiu ,czy można ją skleić? (172301/45) - NT

Przednia szyba ogrzewana w essiu ,czy można ją skleić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podczas nocnej wichury mój essio dostał w szybę kawałkiem dachówki. Zostały cztery pęknięcia na przedniej ogrzewanej szybie od dachu w dół o długości około 5 cm każde,szyba nie posiada odprysku ,czy da się to naprawić .proszę o pomoc

Słyszałem że kleją szyby ale jest to dość kosztowne a pęknięcie i tak zostaje tylko (teoretycznie) nie powinna daslej pękać.

A teoria z praktyką czasami się mija

bedzie dalej pękać, nie ma bata na Mariole, szkoda tej szybki bo to wielka wygoda w zime

Cytat:
2007-01-19 12:20:37, Suchii pisze:
bedzie dalej pękać, nie ma bata na Mariole, szkoda tej szybki bo to wielka wygoda w zime

Nie chodzi głównie o to czy będzie pękać dalej ,czy nie ,ale czy jest możliwe sklejenie jej tak aby nie było znać tych pęknięć.
Swoją drogą ciekawe czy taka szyba (ogrzewana z przodu ) jest droga w zakupie ,najlepiej używana

Cytat:
2007-01-19 12:41:40, peterpan pisze:
Nie chodzi głównie o to czy będzie pękać dalej ,czy nie ,ale czy jest możliwe sklejenie jej tak aby nie było znać tych pęknięć. Swoją drogą ciekawe czy taka szyba (ogrzewana z przodu ) jest droga w zakupie ,najlepiej używana

Jesli to sa Pekniecia, a nie odpryski to zapomnij ze da sie to naprawic. Jedynie odpryski robi sie czasem, ale zaklady odchodza od takich praktyk takze . . . Pozatym licz sie z tym ze mozesz zostac udupiony przez drogowke . .

tak jak pisza.... tylko odpryski...

szyby sa kilku warstwowe i jak poszla tylko 1 warstwa to pekniecie "pobiegnie" po szybie dalej, ale nie przecieknie. drogowka oczywiscie przyczepi sie do tego...
jak nie masz kasy w tej chwili to ja bym tak jezdzil...

koszty nowej szyby to :
od 150-200zl za zwykłą
od 800 do 1000 za podgrzewana,
uzywki od 100-150 zwykla i koło 250 podgrzewana.
wklejenie to od 120-160zl + ew. nowa uszczelka 60-70zl

Niedaleko mojej wsi w Lubinie biorą 590 zl za nówkę z montażem.