MotoNews.pl

Co sądzicie o tym sterowniku centralnego zamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zamiar kupić sterownik firmy zamster plus,co o nim sądzicie.

jak ma sterowanie plusem, to będzie ok.
Podaj link do aukcji czy cóś. Będzie łatwiej.

nie mam linku bo to od znajomego ale sterowanie jest na plus,tylko jaka jest tego jakość,żeby mi sąsiad zamochodu nie otwierał

Mam taki - super sprawa) Pilot NERKA. Działa bez zarzutów, tylko czasami... nie chce zamknąć. Jakąś zawiechę dostaje:/ Pewnie da się z tym coś zrobić, ale nie chce mi się jechać do elektryka

a jak się wpiąć trzeba rozcinać kable czy gdzieś w skrzynce,i jak ja znajde kierunki?

wpinasz się w kable w okolicy skrzynki. Gdzieś jest opis na forum, dość dokładny.

misiu125 jak nie grzebałeś nigdy w elektronice to poczytaj dobrze żeby po instalacji wszystko działało ;].

to wiem że w okolicy skrzynki ale co rozcinać kable

można ściągnąć izolację z kawałka i dowinąć nowy.

z tym nie ma problemu a te kierunki to gdzie podłączyć wiem że w skrzynce ale kture to są nie chce mi się szukać za zimno.

czarno-biały ze skrzynki. Z pierwszego schematu - zerknij, które idą na kierunki (lewy oddzielnie i prawy, nieważne przód czy tył bo są połączone), odczytaj numer i kolor. Z drugiego schematu odczytasz, gdzie jest to w skrzynce na wtyczkach od spodu. Na trzecim schemacie masz wtyczki, możesz podpiąć się np pod zespolony, ale wtedy musisz dać bezpiecznik.

Serdeczne dzięki co ja bym bez was zrobił a z zawodu jestem mechanikiem.