Zmiana rozstawu srub...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanie....w sumie nie zastanawialem sie nad tym wczesniej....teraz tak mi padlo na mysl....
czy jest taka mozliwosc zeby rozwiercic w piascie otwory na inny rozstaw (powiedzmy 4x100) a nastepnie je nagwintowac?

ja bym tak nie robił rozwiercenie otworów spowoduje zmiane napreżeń, powstaną mikropękniecia i zmieni się ogólna charakterystyka wytrzymałościowa piasty. To nie jest tak, ze w fordzie ktoś wpadł na pomysł ze weźmie sobie kółko o średnicy np 15 cm, wywierci kilka otworó i bedzie miał piastę. Każdy taka ingerencja w fabryke wymaga wielu obliczeń

proponowalbym raczej jakies dystanse zmieniajace rozstaw, oczywiscie jezeli mozna takie dorobic na dany wymiar...

heh , racja, ale patrząc na kilka rozwiązań z forda , naprawdę można pomysleć że ktoś sobie wzioł kółko i ....

ford to zawsze badzie ford, najbardziej kur**ca mnie strzelała jak wymieniałem głośnik z przodu, wtedy jeszcze nie byłem w klubie i nie wiedziałem ze mają 12 cm

tylko wlasnie z dystansami jest taki problem ze et sie zmienia i szerszej felgi juz nie zaloze (no chyba ze bedzie miala wysokie et ponad 50 pare)...