Wzmacniacz DENON, dylemat Axton/JBL?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam... Intryguje mnie jeden taki wzmacniaczyk denona model DCA-400. Spotkal sie ktos kiedys z nim? Jak to gra jakie ma parametry i czy mozna zmostkowac? Bo poszukuje czegos starego ale wysokiego jakosciowo do Fiaciny i jezeli pod wzgledem jakosciowym gra to podobnie jak odpowiedniki domowe tej marki to byłbym w niebo wzięty A moze ktos ma na sprzedanie 4-kanałowy odpowiednik tego wzmacniacza? Najbardziej mnie interesuje jakosc dzwieku, detalicznosc, barwa i rozmieszczenie sceny Oraz czy da sie go zastosowac do napedzania subwoofera

EDIT: na suba sie nie nadaje... po 1 za słaby po 2 nie ma filtrow

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-11-09 23:22:38 ]

Panowie mam dylemat... nie wiem na co sie zdecydowac... mam do wyboru Axtona CAA50 a JBL LOUD i nie wiem co kupic bardziej zalerzy mi na jakosci dzwieku niz mocy, oba wzmacniacze sa w podobnej cenie wiec mam dylemat Ja akurat z nimi do tej pory nie mialem do czynienia Z innymi modelami tej firmy owszem ale z tymi konkretnymi nie Moze ktos słuchał ktoregos z nich? Moze napisac swoje spostrzezenia i uwagi?

Niestety żadnego z nich nie słuchałem, co do Denona to pewnego pieknego razu obił mi sie o uszy, lecz nie jestem w stanie podac modelu, gyz był w zabudowie, ale z przyjemnościa stwierdze, że efekt był piorunujący!!

Jeżeli cos moge doradzic co do jakości to klasykę: Sony Xes M1
Ciężko go dostać i cenowo trochę wysoko, ale opłaca sie!!
Jest teraz na alegro.. http://allegro.pl/search.php?string=xes&buy=0&new=0&pay=0

tak XES`a za 1300zł se wrzuce do durzego fiata wartego 1400 zebym miał czego słuchac jak bede jezdził po bólki do sklepu Jakbym miał tyle kasy to bym poszedł w Genesisy i Gorlich bo to połaczenie zawsze sie sprawdza ale ja tu pisze o wzmacniaczach do 200zł

Cytat:
2006-11-10 00:40:16, Vyzn-R pisze:
tak XES`a za 1300zł se wrzuce do durzego fiata wartego 1400 zebym miał czego słuchac jak bede jezdził po bólki do sklepu Jakbym miał tyle kasy to bym poszedł w Genesisy i Gorlich bo to połaczenie zawsze sie sprawdza ale ja tu pisze o wzmacniaczach do 200zł

szukaj szukaj jak znajdziesz to pisz bo i mnie by to interesiło

No tak... Może kiedys przypadkiem znajdziesz!!

no własnie znalazłem te dwa i sie pytam o opinie Moze ktos miał z nimi kontakt, bo ja miałem z seriami GT/Power/GTi a z axtona To seria Impact i te nowsze wiec nie mam jako takiego porównania tych konkretnie wzmacniaczy bo louda w swoich łapkach jeszcze nie miałem a slyszalem rozne opinie na jego temat dwóch

Vyzn-R wybrałeś już? Ciekawy jestem jak gra ten denon :

http://allegro.pl/item141413660_denon_400_watt.html

zanjomy che kupić i się zastanawia czy warto...

Prawdopodobnie fajnie ale jest to typowy wzmacniaczyk pod system przedni Suba nie popedzi poniewaz nie ma filtrow i jest zdecydowanie za slaby Polecam jeszcze Harman/kardona ktory jest na allego ale rowniez jest słabiutki Ja postawiłem na cos mocniejszego, mianowicie Phase Linear Plex 100 Czekam na przesyłke własnie miala byc 4 kanałowka ale chyba bedzie 2x2kanały Jak dostane i wszystko z nim bedzie ok to wtedy zdecyduje czy pojdzie na przod czy na sub

A masz 30 głosników w 125 porsche??

Wiem że na suba się nie nadaje, chodziło o coś na przód dobrej jakości dzwięku.. a ten Harman ile ma??

harman ma 2x35W RMS

i jak to u mnie bywa zastanawiałem sie pomiedzy dwoma wzmacniaczami a kupiłem zupełnie inny
W moje łapki wpadł Phase Linear Plax100. Wzmacniaczyk jest sfatygowany dosyc mocno zewnatrz, wewnatrz troche zakurzony... wiadomo swoj wiek ma i spedził ten czas w bagazniku samochodu wiec lekkiego zycia niemiał mimo to gra super i cena tez była atrakcyjna jak za klocuszek tej klasy a mi na wygladzie i tak nie zalezało bo nie bedzie go widac Za ta kwote ciezko szukac czegoś co ładniej zagra i znalezienie chyba jest niemozliwe. Wzmacniaczyk jest maxymalnie tani, bo taki miał byc, ale jakosc dzwieku stoi na bardzo wysokim poziomie Mimo swojej nieduzej mocy gra szybko, energicznie ale i ciepło z niskim zejsciem. Narazie tyle moge powiedziec po krotkim odsłuchu Wiecej powiem jak podłacze go tak jak powinien byc i pod cos lepszego A oto i fotki wnetrza:

A tak wygląda to z zewnątrz: