Termostat - Carina E 2.0D - nie moge nigdzie takiego dostać!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!! Mam dwa problemy:
1)Termostat, którego nie moge za Boga nigdzie dostać w żadnym sklepie
2)Nie wiem skąd ale gdzieśmi ucieka woda powyżej termostatu lub w tamtych okolicach( wydaje mi si, że jest to pompa wodna)

O ile z pompą nie ma problemu aby kupic to za to z termostatem mam podwójne!! Mianowicie chodzi o to, ze próbowałem w dwóch sklepach motoryzacyjnych zamówić termostat do mojej Cari i w ani jednym ani drugim nie dostałem takiego o jaki mi chodzi.

A teraz opowieść-> W jednym sklepie kupilem taki termostat http://moto.allegro.pl/item137471529_termostat_toyota_nissan_daihatsu.html i zapewniano mnie ze bedzie pasowął do mojego auta chodź moj termostat różnił się od tego tym, ze miał te boczne scianki ścięte(do szpica od dołu) a ten ma proste jak na rysunku. I problem w tym ze ten termostat co kupilem nie moge założyć ponieważ mi nie wchodzi do konca do obudowy i po dokręceniu dalej cieknie woda z uszczelek. (poprostu blokuje sie i nie dociska uszczelka do obudowy)

W drugim sklepie gostek miał mi zamowić identyczny termostat co moj ale w dostawie przyszedł taki sam co wyzej wymieniony

Co gorsza powiedzieli mi w obydwu sklepach ze nie ma szans spasowania takiego termostatu z innych modeli aut i teraz nie wiem co mam robic i jak to rozwiązać.

Wiem zetroche pokrecilem w tej historii calej ale jesli ktoś mial podobny problem to prosze o pomoc

Moje Auto to:
Toyota Carina E 2.0 diesel 1993r

Moj numer gg 1051699 w razie niejasności i niedomówień(nie wiem jak to dokladnie opisać wszystko krótko i przejżyście)

Prosze o pomoc bo zima juz przyszła i musze to zrobic.

POZDRAWIAM barni5

[ wiadomość edytowana przez: barni5 dnia 2006-11-03 18:22:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-11-04 09:43:29 ]
[ powód edycji: temat ]

Podałęm juz koledze numery katalogowe org. termostatu i uszczelki wiec najleopiej zrobisz jak pojdziesz do aso.

Dzięki @Cromm!! Spoko kolo z Ciebie!! Wysle ci piffko na PM

Cytat:
2006-11-03 18:52:56, barni5 pisze:
Dzięki @Cromm!! Spoko kolo z Ciebie!! Wysle ci piffko na PM

Dobrze ze nie ziomal

I ile w ASO taka przyjemność?

Do mojego 4EFE cos ok. 120zł plus uszczelka ....20zł ;-(
Kolega pewnie napisze ile go to wyszlo.

Moj super japonski z JC nie daje rady przy duzych mrozach

Termostat w ASO za 120 zeta???? Cos mi się to nei widzi bo za tyle to ja moge kupić klamke do drzwi ((( Też bedę potrzebował ale z doświadczenia wiem że skończy się na używkach podobnie jak z alternatorem( Pozdro.

w poniedziałek mogę ci napisać numer z verneta albo wahlera,ostatnio wymieniałem i niema problem,około 35 zeta

przepraszam,nie dalem rady wcześniej wahler 4103,82 55zł

Vernet długo nie pochodzi

moj HKT wymieka przy duzych mrozach do ok. -5 jest spoko, jak jeszcze raz mi wskazowka opadnie przy wiekszym mrozie dkreski wywale dziada i wsadze orginał.

Dziwne rzeczy masz z tym autem. Moje HKT stoi w połowie niezależnie od temp. zewn.
Pozdro.

Cytat:
2006-11-23 01:40:47, Perzan pisze:
Dziwne rzeczy masz z tym autem. Moje HKT stoi w połowie niezależnie od temp. zewn. Pozdro.

Z termostatem raczej i to przy wysokich mrozach, nie wiem czy to wina HKT czy moze tego ze LPG u Ciebie daje moze wiecej cieplej wody ...
Sam nie wiem

Z termostatami to różnie bywa. Kupiłem nowiutki w ASO do mojej byłej Celiki i zacinał się od nowości tzn. temoperatura najpierw skakała do góry a potem nagle spadała i tak w kółko...

Wsadziłem więc "najgorszy" z JC i wszystko było OK, temperaturka pośrodku skali i zero problemów (a cena ok 50% oryginału)

Nb. termostaty w ASO nie są przesadnie drogie.