Nie moge zarejestrować POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niedawno kupiłem essiego od handlarza przy kupnie przegapiłem brak dokumentu umowy komisowej z właścicielem pojazdu, wyszło to kiedy chciałem go zarejestrować. gdy zgłosiłem się do gościa dał mi kopie umowy z komisem(handlarz kupił go w komisie)gdy zarządałem umowy z właścicielem pojazdu dostarczył mi równierz kopie umowy między właścicielem a tym komisem.kiedy chciałem wydrzeć orginały z komisu(w urzędzie kom. żądają orginałów ew. odpisów notarialnych) odpowiedzieli mi że orginały zabrała policja ale nie chcieli powiedzieć dla czego i z którego komisariatu.Policja nie może sprawdzić czy był on kradziony jeżeli nie mają auta na parkingu(żeby go zarekfirować wrazie wypadku) a gość od którego kupiłem wypina się na mnie i odsyła do komisu.
Wiem że dałem dupy przy zakupie ale co teraz???pomocy.

Moi mzdaniem ciezko bdzie sie odkopac z tym wszystkim bedziesz sie bujał pewnie zeby to odrecic jak wogole odkrecisz , ja tez tak kupowalem ale odrazu zażądalem umowy z porzednikiem i było ok powodzenia

jade juto do dziada i chyba mu to auto siłą w dupęę wepchnę aż kase wypluje bo chyba na takich przekręciarzy to tylko jest dobre. byłem miły i chciałem dojść do porozumienia ale ten skur......yn nawet telefonu o demnie nie odbiera więc morze jak w łeb dostanie to zacznie mnie traktować powarznie.
jutro napisze jak się sytuacja rozwinęła.